Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, karla mücadelede tüm hazırlıklarını tamamladı. Başkan Melih Gökçek, “Ankara’da karla mücadeleyi 658 adetlik araç filomuz ve 2 bin personelimiz ile yürüteceğiz” dedi.

22 Kasım 2014 Cumartesi 11:22
BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KARLA MÜCADELEDE TÜM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
-BAŞKAN GÖKÇEK: “ANKARA’DA KARLA MÜCADELEYİ 658 ADETLİK ARAÇ FİLOMUZ VE 2 BİN PERSONELİMİZ İLE YÜRÜTECEĞİZ”

ksa_hazir_4.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, karla mücadelede tüm hazırlıklarını tamamladı. Başkan Melih Gökçek, “Ankara’da karla mücadeleyi 658 adetlik araç filomuz ve 2 bin personelimiz ile yürüteceğiz” dedi.
Başkan Gökçek, karla mücadeleyle ilgili hazırlıkların tamamladığını belirterek, 82 adet özel donanımlı kar kürüme aracı (Unimog), 10 adet Ateko, 70 adet kürekli kamyon, 245 adet kamyon, 80 adet ekip aracı, 50 adet greyder, 35 adet loder, 50 adet Beko-Loder, 30 adet dozer ve 6 adet özel donanımlı solüsyon tankeri olmak üzere toplam 658 adet araç ile çalışmaların yürütüleceğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 24 saat üç vardiya halinde gerçekleştirilecek karla mücadele çalışmasında gerekli durumlarda 2 bin personelin görev yapacağını bildirdi. Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Karla mücadele araçlarını genellikle merkezi bölgelerde trafiğin çok yoğun olduğu yerlerde kullanmayı düşünüyoruz. İlçelerle ilgili de özellikle Polatlı, Kızılcahamam, Kazan ve Çubuk’ta Unimog dediğimiz kar kürüme araçlarımız faaliyet gösterecek. Diğer ilçelerimizde ise önüne bıçak taktığımız yeni kamyonlarımızla karla mücadeleyi sürdüreceğiz. Köy yollarında daha çok grayder kullanıyoruz, özellikle Kızılcaham gibi yoğun kar yağışı olan yerlerde de Rotatif dediğimiz kar üfleme, yani karı emme usulüyle alıp yol dışına atan araçlarımız kullanılacak. Bunların yanı sıra yüksek kesimlerde dozerle karlı yolların açılması işlemlerimizi gerçekleştireceğiz.”

-TUZ STOKLARI TAMAMEN DOLU
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tuz stokları ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi:
“Şu an 30 bin ton tuz stoğumuz var. İlave olarak 40 bin ton tuz daha alıyoruz. Merkez ilçelere tuz gönderdik. Merkezimizde de üç yerde tuz stoğumuz tamamen dolu, hazır bir şekilde bekliyoruz. Karın yağmasını tabii ki istiyoruz. Kar özellikle susuzluğun bertaraf edilmesi için çok önemli. Yolların da maksimum derecede açık olmasını sağlamak istiyoruz.”

BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR