23 Ocak 2015 Cuma 15:36
BÜYÜKŞEHİR, MÜLTECİ ÇOCUKLARA TÜRKÇE ÖĞRETİYOR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İÇ SAVAŞ NEDENİYLE TÜRKİYE’YE SIĞINAN AİLELERİN ÇOCUKLARINA OKUMA YAZMA KURSU VERİYOR
-ALTINDAĞ GENÇLİK MERKEZİ’NDE OKUMA-YAZMA KURSUNU TAMAMLAYAN 40 SURİYELİ VE AFGAN COCUĞA KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Mülteci ÇocuklarAnkara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi’nde, Türkçe okuma-yazma kursunun ilk dönemini tamamlayan Suriyeli ve Afgan mülteci çocuklarına katılım belgeleri dağıtıldı.
Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan ailelerin çocuklarına Büyükşehir Belediyesi Türkçe öğretiyor. Kursun ilk dönemini tamamlayan 40 Suriyeli ve Afgan çocuğa düzenlenen törenle katılım belgesi verildi.
Altındağ Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen törende, okuma-yazma belgelerini almanın heyecanını öğretmenleri ve aileleri ile birlikte yaşayan çocuklar, Türkçe’yi iyi öğrendiklerini örnekleriyle gösterdiler.
Mülteci çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, oluşturulan bir grubun İstiklal Marşı’nın on kıtasını okuması alkışlarla karşılandı.
Törende konuşan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Başkent’e sığınan mağdur insanların da her türlü temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, “İhtiyaçları doğrultusunda gıda, temizlik ve giyecek yardımı sağladığımız insanların kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için, eğitim kursları veriyoruz. Yaşıtları bugün karne alıyor. Bizde onlara başarılarından dolayı belge veriyoruz. Karne sevinci yaşıyorlar” dedi.

-“OKUMAK İSTİYORUZ”
Kendilerine okuma yazma imkan sunan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Altındağ Gençlik Merkezi idareci ve personellerine teşekkür eden çocuklar, Türkçe konuşmayı da ilerlettiklerini ve çevrelerine daha iyi uyum sağladıklarını ifade ettiler.
Türkiye’ye Afganistan’dan beş ay önce geldiğin söyleyen 15 yaşındaki Nasime Şerifi, kısa sürede Türkçe öğrenmenin sevincini yaşadığını belirtirken, 10 yaşındaki Umit Mahsunzade ise “Merkezde vakit geçirmek çok güzel. Bilgisayar kullanıyorum, Türkçe öğreniyorum” dedi.
Okuma yazma kursunda başarılı olan Afgan Ereşte Etemadi, “Okuyup eğitimimizi devam ettirmeyi çok istiyoruz. İmkanları sağlayanlara teşekkür ediyorum. Bizim kimliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.