Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Öğrencileri De Yangina Karşi Bilinçlendiriyor...

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Itfaiye Daire Başkanliği’nca Okullarda Düzenlenen Eğitim Ve Tatbikatlar Yaz Tatili Başlayana Kadar Devam Edecek

06 Mayıs 2010 Perşembe 03:54
Büyükşehir Öğrencileri De Yangina Karşi Bilinçlendiriyor...

Başta yangın olmak üzere, su baskınları, göçük, trafik ile çeşitli ev kazalarında Başkentlilerin yardımına koşan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, eğitime de büyük önem veriyor.

1.JPG
Büyükşehir itfaiyesi ilköğretim okulları ile liselerde gerçekleştirdiği söndürme tatbikatlarıyla, öğrencileri yangınla mücadele konusunda bilinçlendiriyor. İtfaiye Daire Başkanlığı öğretim kurumlarından gelen talepleri değerlendirerek, belirlediği program çerçevesinde Başkent’teki ilköğretim ve lise öğrencilerine yangınla mücadeleyi teorik ve uygulamalı yöntemlerle anlatıyor.   
  İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim uzmanları okullarda düzenledikleri tatbikatlardan önce yangın çeşitleri, yangınların çıkış nedenleri ve alınması gereken önlemler hakkındaki teorik bilgileri öğrencilere aktarıyor. Yangın anında, yangını ilk gören kişinin alarm zili veya mevcut imkanlarla çevredeki insanları uyarması gerektiğini anlatan yetkililer, ilk fırsatta “Alo 110” Yangın İhbar telefonunun aranmasının çok önemli olduğunu vurguluyorlar. 

2.jpg
Öğrencilere, yangının konumuna göre ateşin oksijen ile ilişkisini kesebilmek için su veya ıslak battaniye benzeri eşyaların kullanılabileceğini söyleyen yetkililer, eğer alevlere müdahale imkanı yoksa kapı ve pencerelerin sıkı sıkı kapatılarak oksijen girişinin engellenmesi ve yangın yerinin terk edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.   
İtfaiye görevlilerinin rehberliğinde gerçekleştirilen yangın söndürme tatbikatlarında öğrenciler, yanmakta olan mutfak tüplerini yangın söndürme cihazı, su dolu kova ve ıslak eşyalarla kapatarak  söndürme yöntemini pratik olarak gerçekleştiriyorlar. Öğrenciler meydana gelen herhangi bir yangını söndürme cihazını kullanarak püskürttükleri kimyasal toz ile söndürmeyi deniyorlar. 
Ankara İtfaiyesi, eğitim programı kapsamında öğrencileri yıl boyu teorik ve pratik seminer ve tatbikatlarla bilinçlendiriyor. 
Yangınla mücadelede eğitimin önemine inandıklarını vurgulayan   Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, gelecek talepler doğrultusunda, tatile girinceye kadar okullarda tatbikatları sürdüreceklerini ifade ettiler.
Ankara İtfaiyesi okullar haricinde, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşların personeli için düzenlediği seminer ve kamuya açık düzenlediği konferanslarla Ankaralıları yangınla mücadele konusunda bilgilendiriyor.