17 Eylül 2015 Perşembe 09:50
BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ

-İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİNE, TEORİK VE UYGULAMALI YANGINLA MÜCADELE EĞİTİMİ VERDİ

yangin_egitimi_5.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi personeline, teorik ve uygulamalı olarak yangınla mücadele eğitimi verdi.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Merkezi'nde verilen yangınla mücadele kursu, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Şubesi Sivil Savunma Uzmanlığı'ndan gelen talep üzerine gerçekleşti.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimlerden 200'ün üzerinde personelin katıldığı eğitim programıyla, Kamu Binalarının Yangından Korunması Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan yangın söndürme ve ilk yardım ekiplerinin, yangınla mücadele konusunda bilgilendirilmesi amaçlanıyor.
İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Uzmanı Nurettin Ayaz tarafından Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan belediye çalışanlarına verilen eğitim programıyla, yangınla mücadelenin temel kuralları teorik ve pratik olarak aktarıldı.
Program kapsamında önce yangın çeşitleri, yangınların çıkış nedenleri ve alınması gereken önlemler, itfaiyenin görevleri, yangın halinde yapılması gerekenler, yangın söndürücü maddeler, yangın söndürme prensipleri, yangın söndürme cihaz ve dolaplarının kullanılması, teorik olarak ayrıntılı şekilde personele anlatıldı.
Daha sonra Uzman Nurettin Ayaz rehberliğinde gerçekleştirilen yangın söndürme tatbikatlarında, Belediye personeli, yanmakta olan mutfak tüplerini, yangın söndürme cihazı ve su dolu kova kullanarak söndürdüler. Personel daha sonra yanmakta olan benzin ve araba lastiklerini, yangın söndürme tüpüyle söndürmeyi öğrendiler.