Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...

Dev Projeleri İle 2012 Yılında Başkentin “En Yaşanılabilir Kent” Unvanını Pekiştiren Büyükşehir Belediyesi, Yıl Boyu Gerçekleştirdiği Etkinlikler ile Kültür ve Sanat Etkinliklerine de Damgasını Vurdu

15 Ocak 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...

Dev Projeleri İle 2012 Yılında Başkentin “En Yaşanılabilir Kent” Unvanını Pekiştiren Büyükşehir Belediyesi, Yıl Boyu Gerçekleştirdiği Etkinlikler ile Kültür ve Sanat Etkinliklerine de Damgasını Vurdu

Muhteşem Organizasyonlar ile Başkentlilerin Hayatını Renklendiren Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetleri ile de Dar Gelirlerinin Yanında Yer Almayı Sürdürdü

Ankara’nın marka kent değerini yükselten dev projeleri, alt ve üst yapı çalışmaları, kent estetiği, temizliği, asfalt ve kaldırım çalışmaları ile vatandaşların yaşam kalitesini artıran Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılında kültür ve sanat faaliyetleri, sosyal hizmetleri ile de göz doldurdu.

Pek çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütüyle işbirliği içinde Başkent’in tanıtımı için büyük adımların atıldığı, muhteşem organizasyonların gerçekleştiği 2012’de Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e herkesin yanında yer almayı, ihtiyaç sahiplerinin sofrasına katkı sunmayı da ihmal etmedi.

Başkent’in 2012 kültür ve sanat haritası çıkarıldığında, tarihin en büyük organizasyonunu gerçekleştiren Büyükşehir kultur_330_15012013.jpgBelediyesi, 7 Haziran’dan 1 Temmuz’a kadar 22 gün boyunca sürdürülen Shopping Fest ile dünya rekorlarına imza attı. Dillere destan bir açılış, onlarca konser, yüzlerce gösteri, unutulmayacak şovlar, heyecanlandıran rekor denemeleri ile hafızalara kazınan Alışveriş Festivalinin ilki, hem kente gelen turist sayısındaki artışı hem de ekonomik kazanımları bakımından 2012 yılının artı hanesine büyük harflerle yazıldı. Geçen yıl festival kapsamında düzenlenen Büyük Ankara Festivali ise 5. kez Başkentlilerle Hipodrom’da buluşurken, muhteşem konserleri ile yaz akşamlarına damgasını vurdu.

Tanıtım atağının bir başka ayağı olarak, Başkentin “teknolojik ve akademik” liderliğine dikkat çekmek için Uluslararası 2012 CeBit Bilişim Fuarı’na da teknokentler ile aynı çatı altında çıkarma yapan Büyükşehir Belediyesi, yurt dışındaki pek çok festivalde de FOMGET gösterileri ile yer alarak, sınırları aştı.

Kentin tarihi, kültürel ve turistik yerleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet alanlarını, hem Başkentlilere hem de yurt içi ve dışından gelen konuklara tanıtmak için hazırlanan 20 adet üstü açık otobüs de oldukça dikkat çekti. Güvenpark’tan başlayıp, Atatürk Bulvarı üzerinden ring yapan günlük turlar yoğun ilgi görürken, gruplara kent içinde düzenlenen 187 geziden 11 bin 710 kişi yararlandı.

- KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİN İLK ADRESİ

   Tiyatro, konserler ve önemli tarihi günlerde düzenlenen etkinliklerin ilk adresi haline gelen Gençlik Parkı Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu, bu yıl Kent Orkestrası’nın 75 konserine, Başkent Tiyatrosu’nun hem çocuklara hem büyüklere yönelik 453 gösterisine ev sahipliği yaptı. Mahallede Şenlik Var Panayırı yine iki koldan 90 gün boyunca Ankara’nın dört bir tarafını gezip çocukları eğlendirirken, Büyük Ankara Sirki toplam 75 gösteriyle on binlerce Başkentliyi ağırladı. Bu yıl Gençlik Parkı’nda düzenlenen Ramazan etkinlikleri ise tasavvuf konserleri ve muhteşem su, lazer, ışık gösterileri ile büyük beğeni topladı.

- SOSYAL YAŞAM ALANLARI İLGİ ODAĞI

   Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 70’e herkesi kucaklayan, genci, yaşlısı, kadını erkeği, engellisi çocuğu ile birebir ilgilenen sosyal yaşam alanları da pek çok etkinlik ile 2012’de de ilgi odağı oldu.

18 adet Hanım Lokali                               57 bin 106

16 adet Gençlik Merkezi (14-25 Yaş)     90 bin 107

14 adet Gençlik Merkezi (25 yaş üstü)   30 bin 887

22 adet Çocuk Kulübü                             172 bin 10

7 adet Aile Yaşam Merkezi                      159 bin 907      

Yaşlılara Hizmet Merkezi                          36 bin 344

3 adet Yaşlılar Lokali                                7 bin 22        

Engellilere Hizmet ve

Rehabilitasyon Merkezi                                     21 bin 733   

Görme Engelliler Eğitim

ve Teknoloji Merkezi                                 5 bin 425

5 adet Engelli Lokali                                 13 bin 294

Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi                   985

Çocuk Meclisi                                            150

- EĞİTİME DÖRT DÖRTLÜK DESTEK

   Büyükşehir Belediyesi’nin “altın bilezik” değerindeki mesleki eğitim kursları da büyük ilgi gördü. Gazi Üniversitesi koordinatörlüğünde sürdürülen BELTEK’e, 10 ana bölüm ve 138 branşta yaklaşık 9 bin 793 kursiyer devam etti.

   Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan, kadınların el becerilerini geliştirme veya meslek edinmeleri için “Her ev bir atölye olacak” sloganıyla 1994 yılında açılan BELMEK’ten de 2012 yılında 6 ana bölgede, 160 kurs merkezinde, 31 branşta 14 bin 572 kursiyer yararlandı. Kursları 439 usta öğretici verdi.

   Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime sunduğu destek bununla da sınırlı kalmadı.

   Eğitim yardımı olarak, ilköğretim öğrencilerine çanta-kırtasiye, giysi-kaban ve bot dağıtıldı. Feza Gürsey Bilim Merkezi’nden 82 bin 230 öğrenci yararlanırken, engellilere eğitim veren 32 adet okulda, 3 bin 500 öğrenciye günlük 442 bin 935 porsiyon yemek yardımı yapıldı.

   Başarılı 2 bin 22 öğrenci yaz tatilinde ödüllendirilerek, 5 yıldızlı tatil köyü konforundaki Akçay Eğitim ve Dinlenme Tesisi’nde ağırlandı. Giysi yıkama merkezlerinden 69 bin 915 üniversite öğrencisi yararlanırken, 5 noktada yer alan dağıtım aracından da kahvaltı niyetine 760 bin 630 bardak çorba dağıtıldı.  Dinlenme Tesisi, Ramazan ayı boyunca da ihtiyaç sahibi 198 yaşlı ve 300 engelli vatandaşı ağırladı.

365 GÜN VATANDAŞIN YANINDA

   Sosyal yardımları ile Türkiye’de pek çok ilki gerçekleştiren ve başarılı çalışmaları ile ödüllere layık görülen Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında da ihtiyaç sahiplerini zor günlerinde yalnız bırakmadı.

   Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, şehir dışından gelen hasta ve hasta yakınlarına sıcak bir yuva hizmeti sunarken, engellilerin ulaşım serbestliğinden, dar gelirlilere gıda ve temizlik yardımına kadar pek çok konuda ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldı.

Şefkatevi’nden faydalanan hasta ve hasta yakını    11 bin 361

Toplu Düğün Merasimi                                         212 çift    

Sünnet Organizasyonu                                         2012 çocuk

Yaşlılara dağıtılan ücretsiz otobüs kartı                  80 bin 175

Engelliye dağıtılan indirimli otobüs kartı                 1 613

Engelliye dağıtılan serbest kart                             3 bin 30

Gıda ve temizlik malzemesi                                 126 bin 858 aile

Yakacak (kömür) yardımı                                    85 bin aile

Ekmek yardımı                                                   13 bin 634 aile

BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...
BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...
BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...
BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...
BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...
BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...
BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...
BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...
BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...
BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...
BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HİZMETLERDE ZİRVEDE...