Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR, TİYATROYU KÖYLERE TAŞIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, sahne yolculuğundaki 18. sezonunu Başkent köylerine yapacağı turne ile başlatıyor.

19 Eylül 2012 Çarşamba 13:50
BÜYÜKŞEHİR, TİYATROYU KÖYLERE TAŞIYOR

tiyatro_770_19092012.jpg

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKENT TİYATROLARI YENİ SEZONUN AÇILIŞINDA KÖY MEYDANLARINA “HAYAL
KAHVESİ” KURACAK
- BAŞKENT TİYATROSU’NUN İLK DURAĞI YARIN (20 EYLÜL PERŞEMBE) BALA’NIN “BÜYÜK BIYIK” KÖYÜ OLACAK


Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, sahne yolculuğundaki 18. sezonunu Başkent köylerine yapacağı turne ile başlatıyor.
Başkentin köylerine iki hafta boyunca geleneksel temaşa sanatının bir örneği “Hayal Kahvesi” adlı oyunu taşıyacak olan Başkent Tiyatroları’nın ilk durağı yarın (20 Eylül Perşembe) Bala’nın Büyükbıyık köyü olacak.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde Gençlik Parkı’ndaki 3 salonlu Kültür Merkezi’nde 17 yıldır çalışmalarını sürdüren Başkent Tiyatroları, yeni sezonu köy meydanlarında açacak. Amatör bir ruhla 1994 yılında çalışmalarına başlayan, ilerleyen süreçte sürekli gelişip yenilenerek profesyonel bir süreklilik kazanan Başkent Tiyatroları, bu sezon tiyatroyu çevre ilçelerin köylerinde yaşayan Başkentlilerin ayağına götürecek.
Bala’nın Büyükbıyık köyünde yarın (20 Eylül Perşembe) başlayacak turne, Bala’nın Davdanlı köyünde yapılacak gösterinin ardından 23 Eylül’de Akyurt’un Kızık, 24 Eylül’de Şereflikoçhisar’ın Akın, 26 Eylül’de Polatlı’nın Yeniköseler, 27 Eylül’de Ayaş’ın Ilıca ve 29 Eylül’de Oltan, 30 Eylül’de Kalecik’in Samanlıköy, 2 Ekim’de Elmadağ’ın Yeşildere, 3 Ekim’de Çubuk’un Durhasan köylerinde “perde” açacak.

-KÖY MEYDANLARINA HAYAL KAHVESİ KURULACAK
Gezici Kukla Otobüsüyle yola çıkacak olan Başkent Tiyatrolarının tecrübeli kadrosu, geleneksel temaşa sanatlarının güzel bir örneğini sunan “Hayal Kahvesi” adlı oyun ile izleyicinin karşısına çıkacak.
Köy meydanlarına kurulacak “Hayal Kahvesi” ile kanto, meddah, ortaoyunu ve fasıl musiki dinletileri interaktif bir şekilde sunulacak. Geçen yıl Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde sahnelenmeye başlanan oyun, Başkentli sanatseverlerin büyük beğenisini kazanmıştı.