BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE ZABITALARI İSTİŞARE TOPLANTISI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediye Zabıta Müdürlükleri arasında hızlı ve koordineli çalışmaların devam etmesi için düzenlenen istişare koordinasyon toplantılarının ikincisi gerçekleştirildi.

26 Kasım 2014 Çarşamba 13:39
BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE ZABITALARI İSTİŞARE TOPLANTISI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLE İLÇE BELEDİYE ZABITA MÜDÜRLÜKLERİ OLAĞAN 2. İSTİŞARE TOPLANTISI’NDA BİR ARAYA GELDİ

-ZABITA EKİPLERİNİN DAHA HIZLI VE SAĞLIKLI ÇALIŞMALAR YAPABİLMESİ İÇİN ZABITA KOMİSYONLARI KURULDU

İlçe Zabıtalar Toplantı

Ala Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen “İstişare Koordinasyon Toplantısı”na Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sarıgül, Zabıta Dairesi Başkanı Kemal Sonunur, Zabıta Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Abdurrahman Karabudak ile birlikte 25 ilçe belediyesi zabıta müdürleri ve memurları katıldı.

-“ANKARA’DA KALDIRIM ANARŞİSİ VAR”

İstişare Koordinasyon Toplantısı’nda açılış konuşmasını yapan Mustafa Sarıgül, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin birlikte çalışmalarının başarılı sonuçlar getireceğini söyledi.

Sarıgül, “Burada sadece zabıta eğitimi ile yetinmeyip halkın da bilinçlendirilmesi noktasında ne türlü bir eğitim ve çalışma sistemi içerisinde olabileceğimizi değerlendirmek istiyoruz. Bizim için önemli olan şey yaşam alanlarının ve kaldırımların güzelleştirilmesi. Ben kendi adıma söylüyorum; Ankara’da bir kaldırım anarşisi olduğunu düşünüyorum… Şehirde yaşayan engelli, engelsiz, çocuk, yaşlı vatandaşımıza daha rahat mekanlar tanınmasını istiyorum” diye konuştu.

Zabıta birimleri arasında birlik sağlanmasına ilişkin mesajlar veren Zabıta Dairesi Başkanı Kemal Sonunur da “Birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız takdirde bu başarıyı yakalarız… Amacımız, Ankara’yı daha düzenli ve daha güzel bir kent haline getirmek. Çalışmalarımız diğer Büyükşehir Belediyelerine örnek olmaya başladı” diye konuştu.

-ZABITA KOMİSYONLARI KURULDU

Koordinasyon toplantısında, ilçe belediyelerinin kendi aralarında ve Büyükşehir Belediyesi ile daha koordineli, iletişim sıkıntısı yaşamadan yardımlaşabilmelerini arttırmak, hızlı ve sağlıklı kararlar almalarını sağlamak amacıyla Zabıta Komisyonları da kuruldu. İstişare Koordinasyon Kurulu altında kurulan “Kent Yaşamı, Eğitim- Rehberlik-Yayın, Çevre, Mevzuat ve Hukuk” komisyonlarından oluşan dört komisyonun başkanları ve üyeleri de seçildi.

Kent Yaşamı Komisyonu Başkanlığı’na Çankaya Zabıta Müdürlüğü, Eğitim- Rehberlik- Yayın Komisyonu Başkanlığı’na Altındağ Zabıta Müdürlüğü, Çevre Komisyonu Başkanlığı’na Mamak Zabıta Müdürlüğü ve Mevzuat ve Hukuk Komisyon Başkanlığı’na ise Sincan Zabıta Müdürlüğü seçildi.