Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir, Yeni Bahçıvanlar Yetiştirecek...

Büyükşehir Belediyesi’nce Vatandaşlardan Gelen Talep Üzerine Her Yıl Düzenlenen “Bahçıvanlık Kursları”Na Başvurular 5-15 Nisan Tarihleri Arasında Yapılabilecek -Başvuruda Bulunan İlk 300 Kişiye Öncelik Verilecek

01 Nisan 2010 Perşembe 03:00
Büyükşehir, Yeni Bahçıvanlar Yetiştirecek...

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkentli vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği “Bahçıvanlık Kursu”na başvurular, 5 Nisan Pazartesi günü başlıyor. Başvurular, 15 Nisan Perşembe günü sona erecek.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, 10 iş günü şeklinde 2 hafta olarak düzenlenecek kurslarda, ilk 5 gün teorik ve teknik bilgilerin verileceğini, son 5 gün ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara’nın büyük parklarında uzman hocalar eşliğinde uygulama yapılacağını bildirdi.
Hatice Akgül, ücretsiz olarak düzenledikleri bahçıvanlık kurslarının artık Başkent’te geleneksel hale geldiğini belirterek, kursun ilk döneminin 26 Nisan’da başlayıp 7 Mayıs Cuma gününe kadar süreceğini belirtti.

-İLK 300 KİŞİYE ÖNCELİK VERİLECEK

2.jpg

Akgül, ücretsiz olarak düzenledikleri kurslara başvuru tarihinin 5 Nisan Pazartesi günü başlayıp 15 Nisan Perşembe günü sona ereceğini, ilk başvuran 300 kişiye öncelik verileceğini ve kurs bitiminde de kursiyerlerin “Bahçıvanlık Kursu Katılım Sertifikası” alacağını söyledi.
Kurs, resmi kurum ve kuruluşlar ile tüm vatandaşlara açık olup, katılmak isteyenlerin bir adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı - Yahya Kemal Caddesi, Tarsus Sokak No: 32 - Yenimahalle adresine bizzat başvurarak kayıt yaptırmaları gerekiyor.

 -7 YILDIR BAŞARIYLA SÜRDÜRÜLÜYOR
7 yıldır başarıyla sürdürülen bahçıvanlık kursları sayesinde, Başkentli vatandaşların salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuları teorik ve pratik bilgiler ışığında öğrenerek, çevrelerindeki peyzaj uygulamaları konusunda daha bilinçli olmaları hedefleniyor. Bahçıvanlık Kursları’nın ikinci dönemi 10 - 21 Mayıs, üçüncüsü ise 24 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.