Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir, Yeni Bahçıvanlar Yetiştiriyor

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce Düzenlenen “Bahçıvanlık Kursları”nın İlk Dönemi Başladı -Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Akgül: “Çevre Bilinci Kazanmanın Yanı Sıra Başkent’in Yeşillenmesine de Katkıda Bulunacağınıza İnanıyoruz” -Kursun İlk Dönemine 180 Kişi Katılıyor

18 Nisan 2011 Pazartesi 02:18
Büyükşehir, Yeni Bahçıvanlar Yetiştiriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşlardan gelen talepler üzerine açtığı ve 8 yıldır başarıyla sürdürdüğü “Bahçıvanlık Kursları”nın ilk dönemi başladı.   

1.JPG
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, kursun başlaması nedeniyle düzenlenen törende Büyükşehir Belediyesi olarak çevre bilinci oluşturulması ve peyzaj konularında Başkentli vatandaşlardan  büyük ilgi gören bahçıvanlık kurslarında bugüne kadar 2 bin 332 kursiyere sertifika verdiklerini belirtti.
Kursa katılanlara çevre bilinci kazandırmanın yanı sıra, kursların Başkent’in yeşillenmesine de katkıda bulunacağını ifade eden Akgül, 2011 yılı Bahçıvanlık Kursları’nın bu ilk dönemine 180 kişinin kabul edildiğini, 3 dönem sürecek olan kurslarda yaklaşık 579 kişinin eğitim alacağını açıkladı. Akgül, ilk 7 gün teknik ve teorik bilgilerin verileceği kursların son 3 gününde, belediyeye ait seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara’nın prestij parklarında, büyük parklarında uzman ekiplerin eşliğinde uygulama yaptırılacağını bildirdi.
 
-“BAŞKENT’E 2332 BAHÇIVAN KAZANDIRDIK”

2.jpg

Hatice Akgül, ücretsiz olarak düzenledikleri Bahçıvanlık Kursları’na özellikle emekliler, ev hanımları ve bahçıvanlık yapan kamu çalışanlarının büyük ilgi gösterdiklerini açıkladı.
Akgül, daha sonra tüm kursiyerlere iş yeleği, penyesi ve  şapkasıyla, içinde süs bitkileri, bahçe çiçekleri, hastalık ve zararlılarla ilgili bilgilerin bulunduğu bahçıvanlık rehberi kitabı ile not defteri ve kalem bulunan birer “Bahçıvanlık Eğitim Seti” verdi.
 29 Nisan Cuma günü sona erecek olan birinci dönemin ardından, 2 – 13 Mayıs tarihleri arasında 2. dönem, 23 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında da 3. dönemi yapılacak olan bahçıvanlık kurslarına katılanlara, kurs bitiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katılacağı bir törenle ‘Bahçıvanlık Kursu Katılım Sertifikası’ verilecek.
   
-“İŞİMİ DAHA BİLİNÇLİ YAPMAK İSTİYORUM”

3.jpg
 
Dikmen’de büyük bir sitede bahçıvanlık yaptığını belirten Abdülkadir Karakaş, “Sitenin bahçesinde çim alanlar başta olmak üzere çam ve değişik meyve ağaçları var. Buraya işimi daha bilinçli yapabilmek ve kendimi geliştirmek için geldim” diye konuştu.Cansel Özdemir, ev hanımı olduğunu söyleyerek, “Ankara’ya çok yakın olan köyümüzde meyve ağaçlarımız var. Toprak bilgisi ve meyve ağaçları konusunda her şeyi öğrenmek istiyorum” dedi.

-“KURSA GÖKYÜZÜ BAHÇEM İÇİN GELDİM”

Bir kamu emeklisi olan Nurhayat Şahin ise, duygularını şöyle anlattı:
“Söğütözü’ndeki evimin terası için, yani Gökyüzü Bahçem için geldim kursa. Çevre konusunda çok şey bildiğimi ama bitki yetiştirme konusunda hiçbir şey bilmediğimi düşünüyorum.”