Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Yıpranmış Tabelaları Yeniliyor…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESKİYEN VE YIPRANAN SOKAK LEVHALARINI YENİLERKEN, DEĞİŞTİRİLEN TABELALAR DA ONARILIP BOYANDIKTAN SONRA SOKAK VE KAPI NUMARASI OLARAK KULLANILIYOR

29 Mart 2012 Perşembe 13:35
Büyükşehir Yıpranmış Tabelaları Yeniliyor…

tabela_400_2_29032012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eskiyen ve yıpranan sokak levhalarını yenilerken, değiştirilen tabelalar da onarılıp boyandıktan sonra sokak ve kapı numarası olarak kullanılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla eski sokak tabelaları geri dönüşüm yoluyla yeni tabelalara dönüştürülerek sokak ve kapı tabelası yapılıyor.
Eski sokak levhalarının yeniden değerlendirildiğini belirten Numarataj Şube Müdürü Cabir Dedei, MERNİS Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne geçilmesi ile Ankara’da sokak tabelalarının ve kapı numaralarının yenilendiğini söyledi. Cabir Dedei, değiştirilen tabelaların Numarataj Müdürlüğü atölyelerinde geri dönüşüm yoluyla yeniden kullanılır hale getirildiğini anlattı. -ESKİ TABELALAR  ATÖLYE’DE-

tabela_400_3_29032012.jpg

Eski levhaların atölyelerde değerlendirildiğini anlatan Cabir Dedei, “Ankara Kentsel Dönüşüm alanları içerisinde yıkılan gecekonduların olduğu cadde ve sokakların tabelaları toplanarak, atölyelerimizde geriye dönüşümü sağlanıp yeni levhalara dönüştürülüyor” diye konuştu.
Mevcut malzemelerin değerlendirildiğini belirten Cabir Dedei, sokak tabelaları için ihaleye çıkıldığını ancak eskiyen tabelaların da yeniden kullanıldığını kaydetti. Dedei, şunları söyledi:
“Eski tabelalar kesim atölyesinde 15x20 cm kapı numarası ebadında kesilerek ayrışım yapılıyor. Kesilen kapı numaraları temizlenerek boya atölyelerinde boyanıyor. Boyama atölyesinden çıkan tabelalar, numaralama için baskıya giriyor. Baskıdan çıkan tabelalar konutlarda ve işyerlerinde adres tespiti yapılarak kapılarına takılıyor. Bunun dışında eski tabelalar köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde, henüz cadde ve sokak adı almamış küme şeklinde olan alanlarda adres belirlensin diye kullanılıyor.”
Eskiyen ve yıpranan tabelaların toplanarak Numarataj Müdürlüğüne getirildiğini belirten Cabir Dedei, yaklaşık 15 bin eski tabeladan 10 binin kullanılır hale getirildiğini söyledi.