09 Ocak 2015 Cuma 09:56
BÜYÜKŞEHİR ZABITA AFİŞLERİ TOPLATTI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI EKİPLERİ YASAL İZNİ OLMADAN ÇEVREYE ASILAN YA DA YAPIŞTIRILAN İLAN VE REKLAM AFİŞLERİNİ TESPİT EDİP KALDIRIYOR

-ZABITA DAİRE BAŞKANI SONUNUR: “BAŞKENT’İN BULVAR CADDE VE SOKAKLARINDA YASAL OLMAYAN, GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE YOL AÇAN AFİŞ VE İLANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Zabıta AfişAnkara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Başkent’in Cadde ve sokaklarında yasal olmadan asılan ve görüntü kirliliğine neden olan afiş ve ilanları toplattı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Denetim Merkez Amirliği, meydanlara, elektrik direklerine, duvarlara, ağaçlara, otobüs durakları ve kamuya ait alanlara izinsiz olarak gelişi güzel yapıştırılan afiş ve ilanları tespit ederek kaldırıyor.

Bu konuda da denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur, ilan ve reklam amacıyla bastırılan el ilanlarının dağıtımının mutlaka  mevzuatlar çerçevesinde yapılması gerektiğini belirtti. Başkan Sonunur, sokak, cadde üzerindeki direk, duvar ve otobüs duraklarına bırakılan bazı firma ve şahıslara ait afişler, çevre de görüntü kirliliğine yol açtığını kaydederek, “Başkent’in bulvar cadde ve sokaklarında yasal olmayan, görüntü kirliliğine yol açan afiş ve ilanlara izin vermeyeceğiz” dedi.

Başkan Sonunur, “Söz konusu ilanları yapıştıran işyerlerine ve şahıslara tespitlerimiz doğrultusunda cezai işlem uyguluyoruz. Dünya’nın En Yaşanabilir Kenti seçilmiş olan Ankara’da kimsenin mağdur olmaması için de gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Bu konuda emniyet güçleri ile zabıta yetkilidir. Denetimler ise aralıksız devam edecek" diye konuştu.