Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Zabıta’sından Korsan Araçlara Geçit Yok…

- Okulların Açıldığından Bu Yana 150 Korsan Araç Zabıta Ekiplerince Yakalandı - Zabıta Ekipleri Bir De Sahte Plakalı Servis Aracı Ele Geçirdi

15 Ekim 2010 Cuma 03:04
Büyükşehir Zabıta’sından Korsan Araçlara Geçit Yok…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından okul servis araçlarına yönelik yapılan denetimler devam ediyor.
Okulların açılmasından bu yana servis araçlarına yönelik denetimlerin artırıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, okul servis araçlarında C plaksı bulundurmanın zorunlu olduğunu belirterek korsan diye tabir edilen araçların faaliyetine izin vermeyeceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Trafik Merkez Amirliği’nce okul servis araçlarına yönelik denetimlerin devam ettiğini belirten Mehmet Ercan önceki gün yapılan denetimlerde sahte plaka ile taşımacılık yapan servis araçlarına el konularak gerekli işlemlerin yapıldığını söyledi.
Okul bahçesinde yapılan denetimlerde 06 C 5392 plakalı aracın şase numarasının ruhsatına uymadığını belirten Mehmet Ercan, “Zabıta ekiplerimiz yapılan araştırma sonucu mükerrer plaka ile öğrenci taşımacılığı yapıldığını tespit etmiş aynı plakayı kullanan iki servis aracı otoparka çekilerek gerekli işlemler yapılmıştır” diye konuştu.
Mükerrer plaka ile servis taşımacılığı yapan kuruluş hakkında tutanak tutulup UKOME’ye yazılacağını belirten Mehmet Ercan Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.
Aynı plakayı kullanan iki servis aracı olduğunu belirten Mehmet Ercan, “Araçlar üzerinde bulunan plakaların dördü de mühürlü. Araçların biri okul servis aracı diğeri ise personel taşımacılığında kullanılmış” diye konuştu.
-KORSAN ARAÇLAR TAKİPTE-
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak C plakası olmayan korsan araçlara geçit vermeyeceklerini belirten Mehmet Ercan, okulların açılmasından bugüne yaklaşık 150 adet korsan aracın yakalanarak tutanak tutulup Belediye Encümenine sevk edildiğini söyledi.
Sahte plaka ve mükerrer plaka yönünden de araçların denetlendiğini belirten Mehmet Ercan, denetimlerin devam ettiğini anlattı.
Okul servis araçlarının kurallara uygunluk bakımından denetlendiğini söyleyen Mehmet Ercan, kurallara uymayan araçlara otopark cezası, para cezası gerektiğinde trafikten men cezası uygulanabildiğini ifade etti.
Periyodik denetimlerin yanı sıra şikayetlerin de değerlendirildiğini belirten Mehmet Ercan servis araçları ile ilgili şikayetlerin Alo 153 nolu telefon hattına bildirilebileceğini söyledi.