Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Zabıtası’ndan Araçlara Tonaj Uyarısı...

-Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, İşyerlerini Araçlardaki Tonaj Sınırlarına Karşı Duyarlı Olmaları Konusunda Uyardı -Tonaj Sınırı İkinci Kez İhlal Eden Kuruluşların Ruhsatlarının İptal Edileceği Bildirildi

04 Mayıs 2010 Salı 04:11
Büyükşehir Zabıtası’ndan Araçlara Tonaj Uyarısı...

  Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, işyeri ile araç sahiplerini araçlardaki tonaj sınırlarına karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı. Tonaj sınırının ikinci kez ihlal edilmesi durumunda Meclis kararı gereğince çalışma ruhsatlarının iptal edileceği bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Merkez Amirliği’nce Ankara mücavir alan sınırları içinde bulunan kum ocakları, beton santraller, çimento fabrikaları, alçı fabrikaları ve taş ocaklarından oluşan 100 işletmeye tebligat gönderilerek tonaj sınırlarını ihlal eden araçlarla ilgili ruhsat iptaline ilişkin uyarı yapıldı.
   Büyükşehir Belediye Meclis Kararı gereğince tonaj sınırlarını ihlal eden araç sahiplerine ilk ihlalde cezai işlem yapıldığını, ikinci ihlalde ise işletme ruhsatlarının iptal edildiğini kaydeden Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, konuyla ilgili işletme sahiplerine tebligat gönderdiklerini söyledi.
         Kurallara uymayan işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının iptaline dair Encümen’den gerekli karar alınmak üzere tutanak tanzim edileceğini söyleyen Mehmet Ercan, işyerinin faaliyetten men edilebileceğini belirtti.

-UYULMASI GEREKEN KURALLAR –
Taş ve kum ocakları ile beton santralleri gibi işletmelerde çalışan yüksek tonajlı araçların yolları yıprattığını belirten Ercan, araçlarda tonaj sınırlamalarına uyulması gerektiğini belirtti. Her aracın ruhsatında belirli istihap hakkının bulunduğunu kaydeden Ercan, belirlenen tonajın üzerine çıkılmamasını önerdi.
Beton mikserler ile TIR ve mıcır kamyonlarının asfaltta yıpranmaya yol açtığını anlatan Mehmet Ercan, “Mıcır kamyonları, alçı kamyonları ve taş kamyonları taşıdığı yükün üzerini branda ile örtecek. Kamyon kasalarının araları izoleli olacak” diye konuştu.