Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Zabıtası’ndan Servis Araçları Denetimi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA’DA GÖREV YAPAN SERVİS ARAÇLARINA YÖNELİK DENETİMLERİNİ ARTTIRDI -ÖĞRENCİ VE PERSONEL TAŞIMACILIĞI YAPAN SERVİS ARAÇLARININ YANI SIRA ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNE HİZMET VEREN ARAÇLAR DA KONTROL EDİLDİ -ZABITA DAİRE BAŞKANI ERCAN, C PLAKASI OLMAYAN ARAÇLARA İZİN VERİLMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

30 Eylül 2011 Cuma 09:47
Büyükşehir Zabıtası’ndan Servis Araçları Denetimi…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından servis araçlarına yönelik denetimler artırıldı.
Okulların açılması ile birlikte servis araçlarına yönelik denetimlerini sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Başkentin değişik yerlerinde kontroller yaptılar. Kontroller sonucu korsan olarak çalışan 84 araca el konularak, parka çekildi.
Vatandaşların emniyeti için servis araçlarına yönelik denetimlerin artırıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, öğrenci ve personel taşımacılığı yapan servis araçlarının yanı sıra, alışveriş merkezlerine hizmet veren araçlar ile kreş servislerinin de denetlendiğini söyledi.

2.jpg
Okul servis araçlarında C plakası bulunmasının zorunlu olduğunu anlatan Ercan, C plakası olmayan, korsan olarak çalışan araçların sıkı takibe alınarak gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerce Ankara’nın tüm metropol ilçelerinde denetimlerin sürdürüldüğünü belirten Ercan, bir hafta içinde yapılan denetimlerle 84 araca tutanak tutularak, parka çekildiğini söyledi.
Denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini kaydeden Mehmet Ercan, yönetmeliklere aykırı hareket eden ve kurallara uymayan araç ve araç sürücüleri hakkında cezai işlem yapılacağını belirtti.

-İŞYERİ ARAÇLARI DA DENETLENDİ –
Okul servis araçlarının yanı sıra personel taşımacılığı yapan işyeri araçlarının da denetlendiğini belirten Mehmet Ercan, alışveriş merkezleri ve market araçlarının müşterilerini belirlenen güzergah ve izin belgesine göre taşıyabileceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından bir hafta süre zarfında yapılan denetimler sonucunda C plakası olmayan korsan olarak çalışan 84 araç parka çekilirken,59 araç hakkında eksik evraktan dolayı işlem yapıldı.