BÜYÜKŞEHİR ZABITASI'NDAN BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur, 23 ilçe zabıta müdürleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

02 Eylül 2014 Salı 16:46
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI'NDAN BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANI KEMAL SONUNUR VE İLÇE ZABITA MÜDÜRLÜKLERİNDEN OLUŞAN HEYET, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İ ZİYARET ETTİ

-BAŞKAN GÖKÇEK:

-“ŞEHRİN ORTAK SORUNLARI İÇİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA, İLÇE ZABITALARI İLE BİRLİKTE ÇALIŞSIN”

- “HAFRİYAT MESELESİ KENTLERİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİSİ”

-"DİLENCİLERLE MÜCADELEDE BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİ ORTAK ÇALIŞMALI"

-"DİLENCİLER İÇİN ŞEHİR DIŞINDA BİR KAMP YERİ OLUŞTURUP, BİR SÜRE ORADA TUTUP, DİLENCİLİĞİ CAYDIRICI HALE GETİRMEMİZ GEREKİR"

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI'NDAN BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARETHafta boyunca etkinlikleri süren Zabıta Haftası nedeniyle düzenlenen ziyarette Kemal Sonunur, Başkan Gökçek’e Büyükşehir Zabıtası olarak yaptıkları çalışmalardan söz etti. Sonunur, Zabıta Haftası nedeniyle bir dizi etkinlikte bulunduklarını da belirterek bu kapsamda ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kemal Sonunur’un ardından konuşan Başkan Gökçek, Büyükşehir Zabıtası’nın, ilçe zabıtaları ile koordineli çalışmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, “Şehrin ortak sorunları için Büyükşehir Zabıtası ile ilçe zabıtaları birlikte çalışsın” dedi.

Zabıtanın çalışma alanları ile ilgili görüşlerini belirten Başkan Gökçek, özellikle rögar kapak hırsızlığını önlemek için ilçe zabıtaları ile işbirliği yapılması gerektiğini söyleyerek, “Belli konularda ciddi işbirliği lazım. Mesela sadece şehirdeki Büyükşehir Belediyesi’ne ait değil, ilçe belediyelerine ait olan şeylerin de çalınması… Bütün belediyelerin bunun üzerine gitmesi gerekiyor. Çünkü ortak, müşterek bir dert bu. Yani tüm kentin derdi” diye konuştu.

-“KAÇAK HAFRİYAT ÖNLENMELİ”-

Kaçak hafriyat konusuna da değinen Başkan Gökçek, “Herkes istediği yere hafriyat döküyor. Bunu engelliyemiyoruz.  Aslında her ilçede bütün zabıtaların hepsinin bu konuda seferber olması lazım. Dökenlere de acımasız olmak ve çevre cezası yazmak lazım. Çevre cezası caydırıcı, çünkü rakam büyük. Kaçak hafriyat dökene de döktüğü kaçak hafriyatı kaldırtmak ve kamyonların peşini bırakmamak gerekiyor. Tonaja da dikkat etmek lazım. Çünkü fazla yüklü araçlar yolu bozuyor. Hafriyat meselesi kentlerin en büyük sorunu” şeklinde konuştu.

-DİLENCİLERE KAMP YERİ –

Konuşmasına Başkent’te dilenciliğin önlenmesi için çeşitli önlemler alınması gerektiğini de ifade eden Başkan Gökçek bu BÜYÜKŞEHİR ZABITASI'NDAN BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARETkonuda görüşlerini şöyle açıkladı:

“Dilenciler konusu da çok önemli. Yani o konuda işbirliği yapmamız gerekiyor. Taviz verdiğimiz zaman dilencilerin sonu gelmiyor. Bu, Büyükşehir veya ilçe belediyesinin sorunu değil tüm kentin sorunu. Bu hepimizin müşterek görevi ve bunlara asla müsaade edilmemesi lazım. Dilenciler olunca; kentin kalitesi düşüyor. Yabancılar yurt dışından geldiğinde, bu durumu gördüğünde kentle ilgili olumsuz izlenimler ediniyorlar. Buna bütün ilçe olarak da Büyükşehir olarak da olanca gücümüzle yüklenmemiz ve engellememiz lazım.

Ayrıca, dilenciliği caydırıcı hale getirebilmek için onları bir süre orada tutacak şehir dışında bir kamp yeri oluşturabiliriz.  Ankara’nın dışına bir kamp yeri kurup, ilçelerden burada görev yapacak birer tane zabıta alalım. Bence bunu organize edin. Büyükşehir Belediye Meclisi’nden karar da alırız. Hangi yerden toplanırsa toplansın, orada dilencilerin bir süre kalması biraz caydırıcı olur. Bizim yasada dilencileri alıp, onun bu işten vazgeçmesi için bir yere toplama yetkimiz var.”

Büyükşehir belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı'nın da  bulunduğu ziyarette Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Kemal Sonunur tarafından Başkan Gökçek’e günün anısına işlemeli porselen tabak, vazo ile çiçek verildi.

Ziyaretin sonunda Başkan Gökçek, heyette bulunan zabıtalarla hatıra fotoğrafları  çektirdi.