Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN RAMAZAN DENETİMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ramazan'ın başlamasıyla denetimlerini sıklaştırdı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur’un da katıldığı Ulus Yeni Hal’de yapılan denetimde kurallara uymayan esnafa uyarılarda bulunuldu.

29 Haziran 2014 Pazar 12:39
BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN RAMAZAN DENETİMİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ ULUS YENİ HAL’İ DENETLEYEREK KURALLARA UYMAYAN ESNAFA UYARILARDA BULUNDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ramazan'ın başlamasıyla denetimlerini sıklaştırdı.

zabita-ramazan.jpg         Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur’un da katıldığı Ulus Yeni Hal’de yapılan denetimde kurallara uymayan esnafa uyarılarda bulunuldu.

Zabıta Daire Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa yapılan denetimde Ulus Yeni Hal’de bulunan şarküteri, sakatat, kasap dükkanları ile balık ve yaş meyve sebze reyonları genel temizlik, hijyen, açıkta gıda satılmaması ve  kurallarla uygunluk bakımından denetlendi.

     Ramazan ayının gelmesi ile birlikte, özellikle gıda maddesi satan yerlere karşı denetimlerin artırılacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur, “Önce ağırlıklı olarak et mamülleri, gıda, sakatat çeşitleri, ciğer,kokoreç, biftek,dalak, onlardan her birinden bir numune aldık. Bunları tahlil ettireceğiz. Ona göre bir şey yoksa teşekkür edeceğiz ama bir şey varsa ceza kesip tutanak tutarak işletmeyi kapatma yoluna dahi gidebileceğiz” dedi.

SATILAN MALLAR HİJYEN KOŞULLARDA SATILMALI-

Ulus Yeni Hal’deki satılan malların genel temizlik, hijyen koşullar bakımından denetlendiğini anlatan Kemal Sonunur, etiket kontrolü de yapıldığını söyledi.

Ramazan ayı süresince denetimlerin sık sık tekrarlanacağını söyleyen Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur,  denetimler sonucu gerekli uyarıların yapıldığını belirtti.

Esnafın iş önlüğü ve eldiven kullanması gerektiğini belirten Kemal Sonunur, denetim sırasında çalışma ruhsatı, teftiş defterlerinin kontrol  edildiğini, genel temizlik kuralları ile, gıdaların tazeliği, kalitesinin ekiplerce kontrol edildiğini, gerekli görülen gıdalardan numune alındığını söyledi.