BÜYÜKŞEHİR ZABITASI'NDAN YENİ YIL DENETİMİ

31 Aralık 2014 Çarşamba 11:25
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI'NDAN YENİ YIL DENETİMİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANI KEMAL SONUNUR BAŞKANLIĞINDAKİ ZABITA EKİPLERİ, YENİ YIL ÖNCESİ LOKANTLARI  DENETLEDİ

Zabıta yeni yıl denetimAnkara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince yeni yıl öncesi lokantalara denetim yapıldı.

Yapılan denetimlerde, genel temizliğe bakıldı, hijyen ile gıda ve içeceklere bakılarak son tüketim tarihleri kontrol edildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Kemal Sonunur, vatandaşların genel sağlık ve güvenliği bakımından özellikle bayram ve yılbaşı öncesi lokanta ve gıda üretim yerlerinin denetlendiğini belirterek, bu tür denetimlere ağırlık verdiklerini söyledi.

Kemal Sonunur, “Yapılan denetimlerde gıdaların hijyen koşulları, içeceklerin son tüketim tarihi, genel temizlik koşullarına bakıyoruz” diye konuştu.

Zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde Ümitköy, Balgat ve Kızılay civarında bulunan bazı lokantalar denetlendi.

Denetimler sonucu kurallara uymayan işletmeler hakkında uyarılarda bulunulurken, gerekli durumlarda cezai işlem yapılabileceği belirtildi.