BÜYÜKŞEHİR'DEN 5 BİN KİŞİYE AŞURE

Ankara’nın merkezi Kızılay Güven Park’ta 5 bin kişiye aşure ikram edildi. Muharrem Ayı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen aşure ikramı Başkentlilerden büyük ilgi gördü.

16 Kasım 2013 Cumartesi 11:10
BÜYÜKŞEHİR'DEN 5 BİN KİŞİYE AŞURE

-Muharrem Ayı Nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü Ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi’nin İşbirliği İle Kızılay Güvenpark’ta Binlerce Kişiye Aşure İkram Edildi

BAR_0991.jpgAnkara’nın merkezi Kızılay Güven Park’ta 5 bin kişiye aşure ikram edildi.

Toplumun dayanışması, kaynaşması ve hoşgörüsünü simgeleyen kültürel değerlerden olan aşure ikramına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mahmut Özbay ile bürokratlar katıldı.

Gökşin, ikram öncesi yaptığı kısa konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak, geçen sene olduğu gibi bu sene de Muharrem Ayında yapılan aşure ikramına destek olduklarını söyledi. Ali Gökşin, “Senede bir kere de olsa aşure ikramında bulunmak bizim için çok anlamlı” dedi.

Gazi üniversitesi Rektör Yardımcısı Mahmut Özbay ise Ankara’nın merkezi Güvenpark’ta Muharrem Ayı’nın güzelliklerini Başkentlilerle birlikte yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, aşure ikramında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Okunan Lokma Duası’nın ardından özel olarak oluşturulan sofradan, 5 bin kişilik aşure ikramı yapıldı.