BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, esnaftan sahte makbuz karşılığında para topladığı iddia edilen Bütçe, Strateji Geliştirme ve Araştırma eski Şube Müdürü Hasan Can hakkında, geçtiğimiz yılın Aralık ayı başında inceleme başlatılarak, Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve Belediye ile ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

15 Ocak 2014 Çarşamba 17:20
BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ESNAFTAN SAHTE MAKBUZ KARŞILIĞINDA PARA TOPLADIĞI İDDİA EDİLEN BÜTÇE, STRATEJİ GELİŞTİRME VE ARAŞTIRMA ESKİ ŞUBE MÜDÜRÜ HASAN CAN’IN 10 ARALIK 2013 TARİHİNDE BELEDİYE İLE İLİŞİĞİNİN KESİLDİĞİNİ AÇIKLADI

-“BİZİM ORTAYA ÇIKARDIĞIMIZ BU USÜLSÜZLÜKLE İLGİLİ OLARAK, 1992 YILINDA MEMURİYET BAŞLAYAN SÖZKONUSU KİŞİ HAKKINDA 4 ARALIK 2013 TARİHİNDE BELEDİYE MÜFETTİŞLERİ TARAFINDAN İNCELEME BAŞLATILARAK, 25 ARALIK 2013 TARİHİNDE DE SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR”

Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya çıkarılan olayla ilgili  açıklama yapan Belediye yetkilileri, söz konusu usulsüz uygulamalar yaptığı iddia edilen Hasan Can hakkında Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın talebi ve Başkan Gökçek’in talimatı ile 4 Aralık 2013 tarihinde Büyükşehir Belediyesi müfettişlerince inceleme başlatıldığını söylediler.

Müfettişlerin, yapılan incelemeler neticesinde 25 Aralık 2013 tarihinde hemen Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, söz konusu kişi hakkında yasal işlem başlatılmasını talep ettiklerini de kaydeden yetkililer, “Ayrıca 1992 yılı Eylül ayında memuriyet hayatına başlayan Hasan Can’ın, 10 Aralık 2013 tarihi itibariyle de memuriyetine son verilmiştir” dediler.