Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehirden Afetzedelere Yardımlar Sürüyor…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNE 40 TON GIDA VE TEMİZLİK MALZEMESİ GÖNDERDİ -GENEL SEKRETER KAMİL KILIÇ: “BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞININ BİZDEN İSTEDİĞİ MALZEMELERİ TEDARİK EDEREK BÖLGEYE ULAŞTIRIYORUZ” “FELAKETİN MEYDANA GELDİĞİ İLK SAATLERDEN İTİBAREN 38 KİŞİDEN OLUŞAN ARAMA KURTARMA EKİPLERİMİZİ KURTARMA BÖLGESİNE GÖNDERDİK. BU EKİPLERİMİZ İSE 5 DEPREMZEDEYİ ENKAZ ALTINDAN SAĞ ÇIKARMAYI BAŞARDI”

25 Ekim 2011 Salı 03:39
Büyükşehirden Afetzedelere Yardımlar Sürüyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki yardımlarını aralıksız sürdürüyor.
       Tüm ülkeyi yasa boğan depremin ardından afetzedelerin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi bu gün öğle saatlerinde havayolu ile 40 ton’dan  oluşan gıda ve temizlik malzemelerini bölgeye gönderdi. 
       Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Başbakanlık Afet  ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın belirledikleri ihtiyaçlar doğrultusunda malzemeleri hazırladıkları belirterek, “Dün  ekmek, battaniye ve sudan oluşan malzemeler ile bugünde uyku tulumu ve içinde kuru gıdadan, kahvaltılık ve temizlik maddelerinden oluşan 40 ton malzemeyi daha bölgeye gönderiyoruz” dedi.        
       Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Timi’nin, depremin meydana geldiği ilk saatlerden itibaren 38 kişiden oluşan bir ekiple bölgeye giderek kurtarma çalışmalarına başladığını hatırlatan Kılıç, bu ekibin enkazlar  altından 5 kişiyi sağ çıkararak yaşama döndürmeyi başardığını söyledi. .
        Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin afetlere karşı her zaman hazırlıklı olduğunu ifade eden Kılıç, deprem bölgesinde bulunan ekipleri koordine etmeleri için deprem konusunda deneyimli iki genel müdürü de bölgede olduğunu söyledi.
Kılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin  afetzedelere yardımlarının  ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceğini sözlerine ekledi.