Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇANKAYA'DA TEMİZLİK

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Birleşmiş Milletler Gönüllüleri tarafından düzenlenen “Haydi Yapalım Türkiye” kampanyası çerçevesinde Başkentli Gönüllüler, Çankaya ilçesi Mühye Köyü’nde çöp toplama etkinliği yaptı.

12 Mayıs 2013 Pazar 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇANKAYA'DA TEMİZLİK
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DESTEĞİYLE BM GÖNÜLLÜ GRUBU TARAFINDAN DÜZENLENEN “HAYDİ YAPALIM TÜRKİYE” KAMPANYASI ÇERÇEVESİNDE ÇANKAYA MÜHYE KÖYÜ’NDE MINTIKA TEMİZLİĞİ YAPILDI
cankayadatemzlk.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Birleşmiş Milletler Gönüllüleri tarafından düzenlenen “Haydi Yapalım Türkiye” kampanyası çerçevesinde Başkentli Gönüllüler, Çankaya ilçesi Mühye Köyü’nde çöp toplama etkinliği yaptı. Yağmura rağmen 500 kişilik bir grubun katıldığı etkinlikte dolan çöp poşetlerini, Mamak Çöplüğü’nü dönüştüren ITC firması geri dönüşüm için topladı.
 
Dünya çapında 96 ülkede, Türkiye’de 20’yi aşkın ilde gerçekleştirilen “Haydi Yapalım Türkiye” kampanyası, Ankara’da ilk kez Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile BM Gönüllüler Grubu ve sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirildi. Yağışlı havaya  rağmen 500 Başkentli Gönüllü, Ankara Mühye Köyü’nde düzenlenen çöp toplama etkinliğine katıldı. 
Büyükşehir Belediyesi EGO otobüsleri ile kent merkezinden, Mühye Köyü meydanına 4 kilometre uzaklıktaki buluşma adresine gelen Başkentli Gönüllüler, eldiven, şapka ve yağmurluklarını giyip, büyük çöp poşetleri ile temizliğe başladılar. Yol kenarındaki ağaç dipleri, çayır çimen araları, çiçeklerin diplerindeki her türlü doğaya zararlı çöpü büyük bir özveri ile toplayan gönüllüler, köy meydanına kadar titiz bir temizlik yaptılar.
TOPLANAN ÇÖPLER GERİ DÖNÜŞECEK
 
Gönüllüler tarafından toplanan çöpler, daha sonra Yatırım, Ticaret ve Danışmanlık şirketi olan ITC firması tarafından geri dönüşümünün yapılması için kamyonlarla Mamak Çöplüğü’ne taşındı.
“Haydi Yapalım” (Let’s Do It) kampanyasının 2008 yılında Estonya’da başladığını dile getiren yetkililer, dünya çapında büyük ilgi gören etkinlikte amacın farkındalık oluşturmak olduğuna dikkat çektiler. Kampanyanın Ankara’da ilk kez düzenlendiğini ifade eden yetkililer, “Bu etkinlik, her bireyin gönüllü olarak topluma fayda sağlayabileceğini ve de bireylerin bir araya gelerek büyük farklar yaratabileceklerini bir kez daha kanıtladı” diye konuştu.