Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELLİ VATANDAŞLARA AKÜLÜ ARAÇ

-Engelliler Haftası Nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Ve Sos Vakfı Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen Etkinlikte Engellilere Akülü Araç Dağıtıldı -Başkan Gökçek : “Siz Engellilerin Hayatı Ne Kadar Rahat Olursa Bizler De O Kadar Rahat Ve Huzurlu Oluruz”

14 Mayıs 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELLİ VATANDAŞLARA AKÜLÜ ARAÇ

-Engelliler Haftası Nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Ve Sos Vakfı Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen Etkinlikte Engellilere Akülü Araç Dağıtıldı

-Başkan Gökçek : “Siz Engellilerin Hayatı Ne Kadar Rahat Olursa Bizler De O Kadar Rahat Ve Huzurlu Oluruz”

BAR_0794.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için her türlü hizmeti vermeye çalıştıklarını belirterek, “Siz engellilerin hayatı ne kadar rahat olursa, bizler de o kadar rahat ve huzurlu oluruz” dedi.

 Büyükşehir Belediyesi ile Onursal Başkanlığını Nevin Gökçek’in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı,  engelliler haftası nedeniyle eğlence programı düzenledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de yer aldığı etkinlikte, 10 engelliye akülü araç verildi.

Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Eryaman Aile Yaşam Merkezi’nin semazen gösterisi ve şiir okunmasının ardından ihtiyaç sahibi 10 engelli vatandaşa, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker ve Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Müdürü Nevin Uğurlu tarafından akülü araçlar hediye edildi.

-      ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR -

Engelliler haftası nedeniyle düzenlenen programa katılan  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şehir dışında olduğu için programa katılamayan eşi Nevin Gökçek’in selam ve sevgilerini getirdiğini belirterek başladığı konuşmasında, “Siz engellilerin hayatı ne kadar rahat ve iyi olursa, bizler de o kadar rahat ve huzurlu oluruz” dedi.

      Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüşerek müjdeli bir haber vereceğini söyleyen Başkan Gökçek,  “Akçakoca’da yaz kış kamp yapılabilecek çok güzel bir yer var. İnşallah gençlerin, çocukların, yaşlıların ve engellilerin yıl boyunca bir hafta süreyle tatil yapabilecekleri yer olacak.  Bunun da müjdesini veririm inşallah. Nasip olursa herkes birer hafta yaz kış burada tatil yapma imkanı bulacak” diye konuştu.

        Büyükşehir Belediyesi’nin engelliler için yaptığı sosyal ve kültürel çalışmaları da anlatan Başkan Gökçek, 24 bin engelliye hizmet verildiğini ifade etti.

BAŞKAN GÖKÇEK : “TEK KİŞİLİK ARAÇLARI ALMAK İSTİYORUM”-                    

        Yurt dışında görerek çok beğendiği ve engellileri özgürleştirdiğine inandığı tek kişilik araçları Ankara’ya getirmek istediğini kaydeden Başkan Gökçek, “Bunlar tek kişilik araçlar. Tekerlekli sandalye veya akülü araçlarınızla bu aracın içine biniyorsunuz. Kendiniz aracı kullanıyorsunuz. Yani kendiniz özgürce hareket etme imkanına kavuşuyorsunuz. Ama bunun için de eğitim almak gerekiyor. Herkes bu araca binip özgürce hareket etsin istiyorum. Sabah vereceğiz akşam geri alacağız.   Sizin için başlı başına özgürlük olacak, ancak korkumuz bir kaza olur diye” şeklinde konuştu.

          Etkinliğe katılanlara “Ama yine sizlere soruyorum bu araçları alalım mı?” diye sorması üzerine Başkan Gökçek’e, etkinliğe katılanların tamamına yakını “evet” diye karşılık verdi.

      Başkan Gökçek, şehir içi ulaşımında 368 tane otobüsün engelliler tarafından kullanabilecek şekilde dizayn edildiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

         “Şehir içinde böyle araç sayısını arttırmaya devam edeceğiz.  Yıllık ortalama 16 bin engelli vatandaşlarımıza temizlik hizmeti veriyoruz. Şu ana kadar ise 102 bin 998 kişi bu hizmetimizden yararlandı. Belediye otobüslerimizden ücretsiz olarak yararlanan engelli sayımız 21 bin 955, indirimli olarak yararlananlar ise 18 bin 141 kişidir.

       Evde bakım ve onarım hizmeti verilen engelli sayısı 8 bin, sağlık hizmeti verilen engelli sayısı ise 28 bin 843 kişidir. 24 bin 949 kişi ise psikososyal hizmeti alırken,  23 bin 854 kişiye de fizyoterapi hizmeti veriliyor.”  

       Alt geçit, üst geçit, Metro ve ANKARAY’da engelli kullanımına yönelik toplam 55 asansörün bulunduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, yapılan diğer çalışmaları ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

 “Tekerlekli ve akülü sandalye dağıtmaya devam ediyoruz. Bu güne kadar 997 tane akülü sandalye verdik. Bugünde burada 10 tanesi daha veriyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlara beyaz  baston, simit büfesi, tezgah, işitme cihazı, koltuk değneği gibi yardımlarımızı ihmal etmemeye çalışıyoruz. 7 bin 857 adet hasta bezi dağıtıldı. 6 bin 500 engelliye ise gıda ve kömür yardımı yapıldı.”

            Görme Engelliler Merkezi’nin dünya da eşi benzeri olmadığını kaydeden Başkan Gökçek, bu merkezden faydalanan üye sayısının da 5 bin 493 olduğunu söyledi.

             Başkent’in değişik bölgelerindeki Aile Yaşam Merkezleri’nde bulunan 4 tane Engelli Lokalinde faydalanan engelli vatandaş sayısının da 26 bin olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Ayrıca buralarda resim, müzik, danışmanlık, rehberlik, İngilizce ve bilgisayar hizmetlerinden faydalanıyorlar” diye konuştu.

      Başkent sokak,  cadde ve bulvarlarının görme engelliler için uygun hale getirildiğini anlatan Başkan Gökçek, ikaz şeritleri, akustik sinyalize ile hissedilebilir yüzey çalışmalarının yapıldığını belirtti.  

BAŞKAN GÖKÇEK’TEN DUYGU YÜKLÜ ŞİİİR

Başkan Gökçek konuşmasını;  

“ Yaşamak fark edilmekse eğer, Farkındayız bu bize yeter… Özgür yüreklerle yaşıyoruz, Bazen Ahmet’in gözüyüz,  bazen Ayşe’nin ayağı, Gözlerimizi sizden kaçırmadan bir bir aşarak karanlıkları, Sizinle kuruyoruz yarınlarımızı” dizelerinden oluşan şiirle tamamladı.             

Büyükşehir Belediyesi ve Onursal Başkanlığını Nevin Gökçek’in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte daha sonra engelliler gönüllerince eğlendi.

Eryaman Aile Yaşam Merkezi üyelerinin Roman Gösterisi salonda coşkulu anlara neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Beşevler Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi üyelerinin saz eşliğinde seslendirdiği türküler ise seyirciler tarafından ilgiyle dinlendi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELLİ VATANDAŞLARA AKÜLÜ ARAÇ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELLİ VATANDAŞLARA AKÜLÜ ARAÇ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELLİ VATANDAŞLARA AKÜLÜ ARAÇ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELLİ VATANDAŞLARA AKÜLÜ ARAÇ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELLİ VATANDAŞLARA AKÜLÜ ARAÇ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELLİ VATANDAŞLARA AKÜLÜ ARAÇ