Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

-BÜYÜKŞEHİR'DEN HALK İFTARLARI 3. KAZAN'DA

Büyükşehir Belediyesi’nin “Her İlçede Halk İftarları” programlarının üçüncüsü Kazan’da gerçekleşti. İftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 4 bin Kazanlı ile iftar yaptı.

13 Temmuz 2013 Cumartesi 00:00
-BÜYÜKŞEHİR'DEN HALK İFTARLARI 3. KAZAN'DA

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HER İLÇEDE VERDİĞİ HALK İFTARLARININ ÜÇÜNCÜSÜ KAZAN’DA YAPILDI
-EGEMENLİK PARKI’NDA 4 BİN KAZANLI İLE İFTAR YAPAN BAŞKAN GÖKÇEK:
- “BU RAMAZANA BİRAZ BURUK BAŞLADIK. ÖZELLİKLE GEZİ PARKI DİYE BAŞLAYAN OLAYLAR ANKARAMIZA KADAR SİRAYET ETTİ”
- “HEPSİNİN DIŞ MİHRAK OLDUĞUNU TELEVİZYON PROGRAMLARINDA ANLATTIK”
- “ŞİMDİ BU SAVAŞ TWİTTER’DA DEVAM EDİYOR. TWİTTER’I ÖĞRENMEYEN KALMAYACAK ONA GÖRE”
- “KAZAN’A BUGÜNE KADAR NE SÖZ VERDİYSEK TUTTUK”

kazan_iftar.jpgBüyükşehir Belediyesi’nin “Her İlçede Halk İftarları” programlarının üçüncüsü Kazan’da gerçekleşti. İftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 4 bin Kazanlı ile iftar yaptı. Başkan Gökçek, Kazanlılardan 7’den 70’e herkesin twitter kullanmayı öğrenmesini isteyerek, “Bütün dünyada ihtilalleri, darbeleri, karışıklığı bununla birlikte yaptırıyorlar. Hepimiz birden twitter’da onlara cevap vermeye başladık mı, direnmeye başladık mı, döktürüyoruz. Bu işi öğrendik” dedi.
Ramazan ayı boyunca sürecek Büyükşehir Belediyesi’nin iftar buluşmalarının üçüncüsü Kazan’da halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kazan Egemenlik Parkı’nda kurulan sofralarda verilen iftar yemeğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, bürokratlar ile çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek 4 bine yakın Kazanlı katıldı.
Alana kurulan sahneden Kazan halkına seslenen Başkan Gökçek, Türkiye’de yaşanan son gelişmeler ve ilçeye yapılan hizmetleri konu alan kısa bir konuşma yaptı.
“Sevgili Kazanlılar afiyet şeker olsun, Ramazanınız mübarek olsun” dilekleriyle konuşmasına başlayan Başkan Gökçek, “Bu Ramazana biraz buruk başladık. Özellikle Gezi Parkı diye başlayan olaylar Ankaramıza kadar sirayet etti. Türkiye’yi karıştırmak isteyen dış güçler ve içerideki uşakları bize ciddi sıkıntılar yaşattı” diye konuştu.
Son on yılda faize giden verginin artık dört bir tarafta yatırıma dönüştüğüne dikkat çeken Başkan Gökçek, biten IMF borçlarının yanı sıra, Türkiye’yi kalkındıracak yeni projelerden İstanbul’a yeni kanal projesi, üçüncü Boğaz Köprüsü, nükleer santraller, uluslar arası aktarmaların merkezi olacak yeni havalimanı ile üç sene içinde devletin kasasına 60 milyar liraya yakın gelir gireceğini vurguladı.
Bu para ile daha çok yatırım yapılacağını, daha çok insanın iş sahibi olacağını belirten Başkan Gökçek, “Avrupa kudurdu. Amerika da CIA de ‘Aldı bu adam başını gitti’ diye Başbakanımıza taktı. Niye? Kimsenin dokunamadığı adamlara önce ‘One Minute’ dedi, sonra özür diletti. Biz de ‘senin içini karıştırırız’ dediler. Demediklerini bırakmadılar. Hepsinin dış mihrak olduğunu televizyon programlarında anlattık” diyerek, kaç kişinin bu programları izlediğini sordu.
Alanın çoğunun el kaldırması üzerine mutluluğunu dile getiren Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Millet bunun oyun olduğunu öğrendi. Onun için muvaffak olamadılar. Ama hala çaba sarf edecekler. Okullar açılınca yeniden başlayacak. Bunların hepsinin istihbaratını alıyoruz. Ama bizim milletimizin birlik beraberliği olduğu sürece bir şey yapamayacaklar. İnşallah ilk seçimde de bunların en güzel cezasını siz vereceksiniz.”
Ankamall’in yanına yapılacak Vandalizm Müzesi’nden de bahseden Başkan Gökçek, “Gelin görün ki Allah korusun yarın bugün bunlar belediyeleri ele geçirse ne hale getirirler Ankara’yı , bilesiniz” dedi.

-ŞİMDİ SAVAŞ TWİTTER’DA DEVAM EDİYOR
Alanda bulunan 7’den 70’e herkesten twitter kullanmayı öğrenmelerini de isteyen Başkan Gökçek, “Eskiden savaş meydanlarda olurmuş, sonra tüfek icat edilmiş mertlik bozulmuş. Şimdi bu savaş esas nerede devam ediyor biliyor musunuz ? İnternette twitter denilen bir yer var ya, orada devam ediyor” diye konuştu.
Yaşlı bir vatandaşa “twitter kullanmayı öğrendin mi dedem” diye sorunca “evet” yanıtı alan Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Helal olsun o bile öğrenmiş. Burada öğrenmeyen kalmayacak ona göre. Hacı amcam ‘ben bile öğrendim’ diyor. Niye? İbadet aşkıyla girdin mi hepimiz birlikte bindirdik mi pes ediyorlar. Karşımızdaki düşmanın elinden bu kozu alacağız. Bütün dünyada ihtilalleri, darbeleri, karışıklığı bununla birlikte yaptırıyorlar. Hepimiz birden twitter’da onlara cevap vermeye başladık mı, döktürüyoruz. Bu işi öğrendik. Son bir ayda 5 defa denedik dünyada bir numara olduk. Hashtag ile dünyada bir numara oluyorsun, bütün dünya mesajını görüyor. Hepiniz öğrenirseniz, dedelerim, ninelerim hepiniz öğrenirse o nispette de başarılı olacağız.”

-KAZAN’A VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK
Kazan’a yapılan yatırımlardan da söz eden Başkan Gökçek, “Kazan’a bugüne kadar ne söz verdiysek tutuk” dedi.
Geçen Ramazan ayında verilen Aile Yaşam Merkezi sözünü de yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Gökçek, inşaata başlandığını Eylül ayında merkezin açılışını gerçekleştireceklerini müjdeledi. Ovaçay Köprüsü, iki park, köy yolları, İtfaiye Binası, eksik kalan asfalt ve kaldırımlara ilişkin çalışmaların bitme aşamasına geldiğini söyleyen Başkan Gökçek, “Allah selamet versin; bu Lokman buradan giderse çıranız yanar. Beni bu kadar sıkıştıran ikinci bir belediye başkanı yok” diye konuştu.
“Kazan’da işsiz kalmadı” sözlerinin ardından “Var mı işsiz aranızda” diye soran Başkan Gökçek, iki kişinin el kaldırması üzerine “Yarın sizi hemen fabrikada işe başlatalım” sözü verdi.

-BAYRAMDA TOP MÜJDESİ
Ramazan Bayramı’nda çocuklara toplar ve hediyeler dağıtmak için Kazan’a yeniden geleceğini de müjdeleyen Başkan Gökçek, “Allahın izniyle sizler dualarınızı eksik etmeyin, bizler sizlere hizmetten şeref duyacağız. Şimdiden Bayramınız mübarek olsun, evleriniz şen olsun, kalın sağlıcakla” dedi.
Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise iftar sofrası nedeniyle Başkan Gökçek’e teşekkür ederek, “Kazan büyüyor, gelişiyor bugün sadece Ankara’da değil uluslararası platformda kendinden söz ettiriyor. Kazanımızı bugüne getiren başta Başbakanımıza, hükümetimize ve hizmetlerin Kazana akması noktasında gönlünün cömertliğini esirgemeyen Başkanımıza şükranlarımızı eksik etmiyoruz” diye konuştu.

-BÜYÜKŞEHİR'DEN HALK İFTARLARI 3. KAZAN'DA
-BÜYÜKŞEHİR'DEN HALK İFTARLARI 3. KAZAN'DA
-BÜYÜKŞEHİR'DEN HALK İFTARLARI 3. KAZAN'DA
-BÜYÜKŞEHİR'DEN HALK İFTARLARI 3. KAZAN'DA
-BÜYÜKŞEHİR'DEN HALK İFTARLARI 3. KAZAN'DA
-BÜYÜKŞEHİR'DEN HALK İFTARLARI 3. KAZAN'DA
-BÜYÜKŞEHİR'DEN HALK İFTARLARI 3. KAZAN'DA