BÜYÜKŞEHİR'DEN HAŞERE MÜCADELESİ…
-Büyükşehir Belediyesi, Haşere İle Mücadele Çalışmalarını Kışın Da Sürdürüyor
15 Şubat 2013 Cuma 00:00-Büyükşehir Belediyesi, Haşere İle Mücadele Çalışmalarını Kışın Da Sürdürüyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadele çalışmalarını kış aylarında da sürdürüyor.
Başkent’te ilkbahar, yaz ve sonbahar boyunca sinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun mücadele çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediye ekipleri, çalışmalarına kış aylarında da devam ediyor.
Vatandaşların her türlü haşereye karşı korunması amacıyla yaya ekipleri ve araçlarla etkin bir mücadele yapan Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla ortaklaşa yürütülen çalışmalarda Tarım İl Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğü başta olmak üzere, merkez ilçe belediyeleri, belde belediyeleri ve mahalle muhtarlıklarıyla sürekli olarak koordinasyon sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi yürüttüğü etkin mücadele ile her türlü vektör zararlısının üreme ve barınma yerlerini sürekli kontrol altında tutuyor.
Belediye ekipleri, “Kışlak Mücadelesi” denilen kış dönemi ilaçlama çalışmalarını, bölgelere ve iklime göre değişmekle birlikte Mart ayı sonuna kadar süren periyotta gerçekleştirecek.
-KIŞIN KAPALI ALANLARA ÖNCELİK VERİLİYOR
Çalışmalar hakkında bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, kış aylarında yapılan haşere mücadelesinde kapalı alanlarda ilaçlamaya ağırlık verdiklerini söyledi.
Hatice Akgül, larvaların barındığı kanallar, foseptikler, sulama tankı ve havuzları, apartman altındaki su birikintileri, yeni inşaatlar ve çöp toplama merkezleri gibi yerleri kontrol altında tutarak, buralarda uzun süreli etki gösterecek ilaçlar kullandıklarını belirtti.
Başkent’in eğitim kurumları başta olmak üzere mücavir alanlarında yer alan 675 mahallesinde kapalı alan mücadelesinin devam ettiğini ifade eden Hatice Akgül; hayvan besihaneleri ve gübreliklerin yoğun olduğu Çubuk, Kazan, Elmadağ, Kalecik, Gölbaşı, Bala, Oyaca, Ayaş başta olmak üzere, vatandaşların dinlenmek ve piknik amaçlarıyla kullandığı Mavi Göl, Mogan, Göksu, Harikalar Diyarı, Altınpark, Dikmen Vadisi, Çubuk 2 gibi rekreasyon alanları ve yeşil alanlarda da, ilaçlama çalışmalarını ara vermeksizin sürdürdüklerini bildirdi.
-AMAÇ, HALK VE ÇEVRE SAĞLIĞINI KORUMAK…
Ziraat Mühendisi, kimyager, doktor, sağlık memuru, çevre sağlığı teknisyenleri, bölge sorumluları ve 250 ilaçlama işçisi ile oluşturulan ilaçlama ekipleri; ilçelerin meydan, kaldırım, refüjlerindeki süs havuzu ve şelale sistemleri ile mahallelerdeki kapalı ve açık pazaryerlerinde, ANKARAY, Metro gibi toplu taşımda kullanılan bölgelerde koruyucu ilaç ve dezenfektan uygulamaları da yapıyor.
Böylelikle bu ortamlarda bakteri oluşumu engellenerek, halk sağlığını olumsuz yönde etkileyecek tehlikelerin önüne geçilmesi hedefleniyor.
-BÜYÜKŞEHİR’İN İLAÇLAMASI TELEFONLARI 24 SAAT HİZMETTE
Hatice Akgül, Başkentli vatandaşlardan şikayet gelmesi halinde ekiplerin rahatsızlık veren tüm haşerelere karşı, ev ve işyerlerinde düşük bir ücretle ilaçlama yaptıklarını kaydetti.
Haşere konusundaki her türlü sıkıntıda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “384 66 10-11-12” numaralı İlaçlama telefonlarının 24 saat hizmette olduğunu vurgulayan Akgül, Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı ilaçların sadece hedef haşereyi etkilediğini, insana yönelik hiçbir zararlı etkisi bulunmadığını hatırlattı.