Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERDE "HALK İFTARLARI"

Büyükşehir Belediyesi’nin “Her İlçede Halk İftarları” programlarının ilki Akyurt’ta gerçekleştirildi. İftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaklaşık 5 bin Akyurtluyla iftar yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin 8 değişik bölgesinde oluşturduğu iftar çadırlarının yanı sıra ilçelerde de iftar yemekleri düzenlemeye başladı.

11 Temmuz 2013 Perşembe 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERDE "HALK İFTARLARI"

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HER AKŞAM BİR BAŞKA İLÇEDE VERECEĞİ “HALK İFTARLARI” AKYURT’TA BAŞLADI

-BAŞKAN GÖKÇEK, YAKLAŞIK 5 BİN AKYURTLU İLE BİRLİKTE İFTARA KATILDI

-BAŞKAN GÖKÇEK: “İLK İFTARI AKYURT’TA YAPMAYI ADET HALİNE GETİRDİK” “TÜRKİYE SON ZAMANLARDA KRİTİK GÜNLER YAŞADI. MİLLETİN SAĞDUYUSU SAYESİNDE BU İŞLERİN ÜSTESİNDEN GELMEYİ BAŞARDIK” “BU ORTALIĞI BİRBİRİNE KATANLARA EN GÜZEL CEVABI SİZ SANDIKTA VERECEKSİNİZ” “AKYURT’A SADECE 2013 YILINDA 21 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI”

BAR_1405.jpg        Büyükşehir Belediyesi’nin “Her İlçede Halk İftarları” programlarının ilki  Akyurt’ta gerçekleştirildi. İftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaklaşık 5 bin Akyurtluyla iftar yaptı.

         Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin 8 değişik bölgesinde oluşturduğu iftar çadırlarının yanı sıra ilçelerde de iftar yemekleri düzenlemeye başladı.

Ramazan ayı boyunca sürecek iftar buluşmalarının ilki Akyurt’ta gerçekleşti. Akyurt’taki ilk iftara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akyurt Cumhuriyet Meydanı’na kurulan iftar sofralarında, Mustafa Özcan ve saz ekibinin seslendirdiği ilahiler eşliğinde oruçlar açıldı. İftar sonrası söz alan Başkan Gökçek, Türkiye’de yaşanan gelişmeler ve Akyurt’a yapılan yatırımları konu alan kısa bir konuşma yaptı.

 “Ramazan-ı Şerifiniz hayırlı olsun hoş geldiniz” dilekleriyle sözlerine başlayan Başkan Gökçek, ilk iftarı Akyurt’ta yapmayı adet haline getirdiklerini söyleyerek, “Akyurtlulara olan muhabbetimizi, sevgimizi buradan anlamanızı istirham ediyorum” dedi.

Türkiye’nin son zamanlarda kritik günler yaşadığına dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, gelişmelere ilişkin görüşlerini şöyle açıkladı:

“Dikkat ederseniz Türkiye ekonomisinde çok ciddi gelişmeler oldu. Bundan on yıl önce her 100 liralık verginin 86 lirası faize gidiyordu. Şu anda 100 liranın 16 lirası faize gidiyor. Aradaki 70 lira yatırım parası olarak hükümetin cebinde kalıyor. Bununla da çifte yollar yapılıyor, sizlere daha çok hizmet geliyor, hastaneler, okullar yapılıyor. Okullarda çocuklara bilgisayar kitaplar bedava dağıtılıyor. Türkiye ciddi bir kalkınma yaşıyor.  IMF’ye 23 milyar dolar borcumuzu sıfırladık, 5 milyar dolar para verir hale geldik. O kadar güzel ki; hızlı trenler başladı. Sayın Başbakanımız yeni yatırımlar yapmaya başladı.”

İstanbul’daki ikinci kanal yatırımı ile 10 milyar lira, üçüncü boğaz köprüsü ile 2-2.5 milyar lira, havalimanı ile 30 milyar lira, Türkiye genelindeki nükleer santraller ile 18 milyar lira gelir artışı yaşanacağına dikkat çeken Başkan Gökçek, toplamda yaşanacak 60 milyar liralık gelirin yanı sıra düşen faizlere de dikkat çekti.

- “CEVABI SİZ SANDIKTA VERECEKSİNİZ”

“Artık faizden para kazanmak dönemi bitti” diye faiz lobisinin hemen devreye girdiğini ifade eden Başkan Gökçek, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Amerika, Almanya ve İngiltere hemen girdi devreye. Arkadaş, ‘siz çok oluyorsunuz’ dediler. Eskiden 25 sente muhtaç bir ülkeydik. Geçen sene Afrika ülkelerine Türkiye Cumhuriyetinin dağıttığı para, tam 5 milyar lira. Bütün bunları dünya çekemedi. İçimizi karıştırmaya karar verdi. Sonrasında Gezi parkı olayları arkası arkasına yapıldı. Bunların hepsinin planı projesi 2 sene önceden başlamış.”

Milletin sağduyusu sayesinde bu işlerin üstesinden gelmeyi başardıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Türkiye olarak huzur istiyoruz. Türkiye olarak kalkınmaya devam etmek istiyoruz. Bu ortalığı birbirine katanlara en güzel cevabı siz sandıkta vereceksiniz. Özellikle bazı siyasi partiler bilhassa Cumhuriyet Halk Partisi bunların kuyruklarına takıldı, yapmadıklarını koymuyorlar. Ama Allah nasip ederse milletimiz bunun hesabını seçimlerde soracak. Bu ülkenin kalkınmasını Allah’ın izniyle engelleyemeyecekler” diye konuştu.

- “AKYURT’A VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK”

Konuşmasında Akyurt’a yaptığı yatırımları da aktaran Başkan Gökçek, Akyurtlulara verdikleri sözleri birebir tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Resmi açılışı yapılmayan ancak yapımı bitirilen ve hizmete sokulan Aile Yaşam Merkezi’nden 3 bin 360 üyenin faydalandığını belirten Başkan Gökçek, ilçe merkezindeki alt yapı çalışmalarını bitirdiklerini, sanayi bölgesindekilerin ise bitmek üzere olduğunu açıkladı. Akyurt’u doğalgaz ile kavuşturduklarını da dile getiren Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“Asfaltlama deseniz maşallah bakın ne kadar dökmüşüz. İlçe Belediyesi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra 400 bin ton asfalt dökmüşüz. Sadece bu yıl 33 bin 84 ton asfalt dökmüşüz. Yeni köprü ve Kalaba Kavşağı projesine başladık. Nasip olursa iki üç aya bitecek o da ayrı bir güzellik katacak. Geçen sene EGO otobüs seferlerine başlayacağız dedik. Başladık. Muntazam olarak geliyor.

Güzel Hisar Parkı’nı bitirdik ama bir de piknik alanı sözümüz var. Allah nasip ederse bu sene onu da hediye edeceğiz. İnşallah pikniğinizi oralarda yapacaksınız.”

         - SADECE 2013 YILINDA 21 MİLYON LİRA YATIRIM

Sadece 2013 yılında 21 milyon lira yatırım yapıldığını vurgulayan Başkan Gökçek, Akyurt’a kazandırılacak en büyük değerin ise Ankara Uluslar arası Fuar Alanı olduğuna dikkat çekti. Ankara ekonomisine katkı verecek fuar alanının temelinin Ramazan ayının sonunda atılacağını ve Başkente ekonomik değer katacak fuar alanını seçimlerden önce hizmete açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise konuşmasında “Büyüyüp gelişen Akyurt’a en büyük katkıyı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek”in verdiğini söyleyerek, “Bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. İlçemiz köy statüsünden şehre dönüşen bir ilçe. Ankara’nın kuzeyinde büyüyen,  gelişen bir ilçe. Sizler bizlere destek veriyorsunuz. Biz de güç alıyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERDE "HALK İFTARLARI"
BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERDE "HALK İFTARLARI"
BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERDE "HALK İFTARLARI"
BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERDE "HALK İFTARLARI"
BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERDE "HALK İFTARLARI"
BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERDE "HALK İFTARLARI"
BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERDE "HALK İFTARLARI"
BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERDE "HALK İFTARLARI"
BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERDE "HALK İFTARLARI"