Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bu yıl da muhteşem bir program ile kutladı. Yüzlerce Başkentli kadını bir araya getiren programda, ünlü solist Linet unutulmaz bir konser verdi.

06 Mart 2014 Perşembe 08:58
BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GELENEKSEL HALE GETİRDİĞİ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI BU YIL DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK VE EŞİ NEVİN GÖKÇEK’İN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI KUTLAMAYA BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN EŞİ EMİNE ERDOĞAN DA KATILDI

-EMİNE ERDOĞAN:

“BU ÜLKENİN KADINLARI OLARAK İFTİRALARA, İTHAMLARA, TEHDİTLERE, İHANET GİRİŞİMLERİNE ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“ANKARA’YI KADINLARIN ÖZGÜR VE MUTLU YAŞAYABİLDİĞİ BİR ŞEHİR HALİNE GETİRDİK”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bu yıl da muhteşem bir program ile kutladı. Yüzlerce Başkentli kadını bir araya getiren programda, ünlü solist Linet unutulmaz bir konser verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliği yaptığı kutlama programına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç,  Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in eşi Ayşenur İşler, bakan, milletvekili, büyükelçi ve bürokrat eşleri ile kadın milletvekilleri, büyükelçiler, bürokratlar, 8_mart_KUB_6980.JPGişkadınları, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Sheraton Otel’de düzenlenen program Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu (FOMGET) kadın dansçılarının Güneydoğu, Trakya ve Karadeniz yörelerinden derledikleri gösteri ile başladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm Türkiye ve dünya kadınları için hayırlara vesile olması dilekleriyle konuşmasına başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Bu güzel programı düzenleyerek bizleri bir araya getiren Sayın Melih Gökçek ve eşleri değerli hanımefendi Nevin Gökçek’i   tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle ülkemizdeki ve dünyadaki tüm cefakar, çilekeş, mazlum ve mağdur kadınları yürekten selamlıyorum” dedi.

Somali’den Myanmar’a Mısır’dan Filistin’e Suriye’ye kadar zorluklar içinde yaşayan tüm kadınlara selamlarını gönderen Emine Erdoğan, “Etnik kökeni, dili, dini her ne olursa olsun, şiddete, istismara, insanlık dışı muameleye kalan tüm kadınları buradan selamlıyor, tüm Türkiyeli kadınların yanında olduğumu hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

-“İFTİRALARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Kadınların sıkıntılarına değinerek, başarı hikayelerinin umut olduğuna dikkat çeken Emine Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler çok büyük bir ülkenin, büyük bir milletin kadınlarıyız. Bizler kahramanlığıyla, çalışkanlığıyla, dürüstlüğü ile çok köklü çok zengin bir medeniyet inşa etmiş,Türkiyenin kadınlarıyız. Tarihin her döneminde değişimin öncüsü olduk. Tarihin her döneminde iyi karakterli çocuklar yetiştirdik. Bizler hiçbir zaman olumsuzluklar karşısında boynumuzu eğmeyecek, olumsuzluklara teslim olmayacağız. Hele hele bu ülkenin kadınları olarak iftiralara, ithamlara, tehditlere, ihanet girişimlerine asla geçit vermeyeceğiz. Bu tip girişimlere karşı son derece uyanık olacak, en başta kadınlar olarak bizler ülkemizin istikbali için yüreğimizi ortaya koyacağız. Ülkemiz emin adımlarla geleceğe ilerlemektedir. Büyük Türkiye en başta kadınların omuzlarında aydınlığa doğru yürüyor. Bu mutlu yürüyüşte emeği olan tüm kadınları tebrik ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bir kez daha ülkemiz, milletimiz ve dünya kadınları için hayırlı olmasını diliyorum. Bu günü tertip eden sayın Melih Gökçek ile değerli eşleri Nevin Gökçek hanımefendiye de bir kez daha teşekkür ediyorum.”

-BAŞKAN GÖKÇEK: “KADINLARIN YÜKSELİŞİ ARTIYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuşmasına “Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun. En kötü gününüz de böyle olsun” dilekleriyle başlayarak, şöyle devam etti:

“Dünyadaki güzellikler sizler sayesinde anlam kazanıyor. Sizlerin hayatı farklı yorumlayışı, yaşamımıza ve duygu dünyamıza yeni ufuklar açıyor. Evde, işte, siyasi yaşamda değer ve kabul görerek yükselişiniz artıyor. Kadınlarımız sorumluluklarıyla baş edebiliyor ve yaşamın olumlu getirileriyle her daim bir adım önde olmayı başarıyor.”

Başkentli kadınlara destek olmak ve mutlu etmek için yıllardır hizmet ettiklerini kaydeden Başkan Gökçek, yetenekleri ortaya çıkardıklarını, kendilerini toplumdan soyutlayan kadınların yüzlerini güldürdüklerini vurguladı.

-“ANKARA’YI KADINLARIN ÖZGÜRCE YAŞAYABİLDİĞİ BİR ŞEHİR HALİNE GETİRDİK”

Kadınların hayat mücadelesinde her zaman yanlarında olduklarına dikkat çeken Başkan Gökçek, “Eşit bir dünya ancak kadın ve erkeğin kol kola, yan yana mücadelesi ile mümkün olacaktır. Ankara’yı kadınların özgür ve mutlu yaşayabildiği bir şehir haline getirdik” diye konuştu.

BELMEK’lerde 31 branşta 215 bin 240 kadına meslek sahibi olma imkanı sağladıklarını, özgüvenlerini artırmak, sosyal hayatta yer alabilmelerini tekin edebilmek amacıyla 18 hanım lokalinde 336 bin 604 üyeye hizmet verdiklerini belirten Başkan Gökçek, ailenin toplumsal hayatın devamındaki rolü gereği bu kurumu korumak ve daha etkin kılmak için de Gazi Üniversitesi işbirliğinde Türkiye’nin ilk “Anne Üniversitesi”ni açtıklarını belirtti.

-“ŞİDDET GÖREN KADINA YENİ BİR HAYAT SUNDUK”

Şiddet gören ve kendini güvende hissetmeyen, gidecek yerleri olmayan kadınlara da kapılarını açtıklarını belirten Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“Kadın konuk evlerinde onlara sadece yatacak yer vermekle kalmadık. Bize sığındıkları anda belki de her şeyin bittiğini düşünüyorlardı. Ama tam tersi oldu. Biz onlara yepyeni hayat sunduk. Yüzlerce kadını misafir olarak ağırladık. Yüzlerce kadın, eğitim ve kurs imkanlarımızdan faydalandı ve meslek sahibi yapılarak işe yerleştirildi. Bazılarını da ailesiyle yeniden buluşturduk. Kadınlarımızın yaşadıkları kötü günleri geride bırakarak, yarınlara yeni bir sayfa açmalarını sağladık.”

“Hanımlarınızı üzmeyin, onlar Allahü tealanın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin” hadisini hatırlatan Başkan Gökçek, şu sözlerle konuşmasına son verdi:

“İşte kadınlar bu kadar kıymetli, bu kadar değerlidir. Sizler bizlere emanetsiniz. Sizlerin mutluluğu bizler için önemli, bu 8_mart_DNR3814.JPGyüzden çalışmaya ve Ankara’da Türkiye’de mutlu kadınlar, mutlu analar, mutlu kardeşler ve mutlu eşler görmek istiyoruz. Hepinizin dünya kadınlar günü kutlu olsun.”

NEVİN GÖKÇEK: “RABBİM BİZİ KÖTÜYLE İMTİHAN ETMESİN. BİRBİRİMİZİN ELİNDEN TUTMAYI NASİP ETSİN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek de konuşmasına “Hayatın başrolüdür kadınlar. Ana olan, can olan, canan olan, iş hayatında, siyasette evde hayatın her alanında kadınlar ve kadınlarımızın elleri vardır” sözleriyle başladı.

Dünya Kadınlar Günü’nün tüm dünya ülkelerinde kadın sorunlarının dile getirilip tartışıldığı bir gün olduğunu kaydeden Nevin Gökçek, “Bu günü, bir güne sığdırmak, çözüm üretmek, mümkün değildir. 364 gün unutulup sadece 8 Mart’ta hatırlanan kadınlardan olmak istemiyoruz” dedi.

Her gün en az 4-5 evi ziyaret ettiğini dile getiren Nevin Gökçek, 1-1,5 saat oturduğu evlerde sorunlarını, dertlerini dinlediğini, çareler bulup, problemlere çözüm üretmeye çalıştığını belirterek, “Belki çözüm bulamadığım da oluyor ama çok insanın elinden tutup, sadece sevgimi verip, onları mutlu ettiğimi düşünüyorum” dedi.

Çocuk gelinleri, şiddet gören, bedenlerinden faydalanılmak istenen, töre cinayetlerine kurban giden, kurya yapılmak istenen kadınları anımsatan Nevin Gökçek, şunları söyledi:

 “Hükümetimizin çalışmalarıyla bunların hepsi geride kalacak. Masal olarak anlatılır. Hükümetimizin kadın hakları ile ilgili kararları onların dik durmalarını, cesaretli olmalarını sağlıyor. Haklarını bilen ve uygulayan kadınlarımızın yanı sıra haklarını 8_mart_KUB_7560.JPGhiç bilmeyen kadınlarımız var. Kanunlarla verilmiş haklarını öğrenip ızdıraplara son verilen, haklarını aramaya çalışılan kadınlarımız olacaktır.”

-DAVETLİLER LİNET KONSERİ İLE COŞTU

Konuşmaların ardından Nevin Gökçek, Emine Erdoğan’a, cam üzerine işlemeli bir plaket, BELMEK kursiyerleri tarafından işlenmiş bir el oyası ile çiçek verdi.

Daha sonra ev ziyaretlerinde tanıştığı Sema isimli bir kadının mücadelelerle dolu hayat hikayesini anlatan Nevin Gökçek, duygu yüklü anlar yaşattı. Kanser hastalığı ile mücadelesinde şifa olması nedeniyle Sema hanımı programa davet ettiğini kaydeden Nevin Gökçek, hayat mücadelesine destek amaçlı bir plaket takdim etti.

Yüzlerce Başkentli kadını bir araya getiren kutlama programı ünlü sanatçı Linet’in muhteşem konseri ile devam etti. Nevin Gökçek ile “Sustum” şarkısını söyleyen Linet, Emine Erdoğan için de en sevdiği şarkılardan “Ente Omri”yi söyledi. Davetliler Linet’in seslendirdiği nostaljik şarkılarıla duygusal anlar yaşarken, hareketli parçalar ile de doyasıya eğlendi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI