01 Mayıs 2013 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI (S.O.S.) İŞBİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN “KUTLU DOĞUM” PROGRAMINA ANKARALILAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

kutludogum.jpgPeygamberimiz Hazreti Muhammed’in doğumu nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) bir etkinlik gerçekleştirdi.
Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği adeta tıklım tıklım dolu bir salonda yapıldı.
Programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi ve Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın (S.O.S.) Onursal Başkanı Nevin Gökçek de katıldı.
Saygı duruşu ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından program Fatih İmdat’ın okuduğu Kur’an Tilaveti ile başladı. Berfin Reyyan Erdinç’in Arif Nihat Asya’nın “Nat-ı Şerif” adlı eserini okumasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “İnsanlık Onuru” adlı sinevizyon gösterisi izlendi.
Gecede zaman zaman konukların da katkıları oldu. Merkez Kur’an Kursu kursiyerlerinden Nafiye Şahin’in şehit olan oğlu için yazdığı bir şiir de salonda sunucu tarafından okundu.

-GÜNEŞDOĞDU COŞTURDU
Program daha sonra 32 yıl Almanya’da yaşayan, Kur’an’ı güzel okuma yarışmalarında dünya birincisi olan Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun Türk Tasavvuf Müziği’nden, “Gel gör beni”, “Damla Rahmetinden bir damla”, “Rabbim Sana Sığınırım”, “Medet”, “Annem”, “Aman Aman”, “Medine Yolları”, “Kabe’nin Yolları”, “Cürmüm”, “Sevdim Seni”, Ne zaman anarsam seni”, “Gel bak” adlı uşşak ve kürdi makamdaki eserleri okuması ile devam etti.
Konserine zaman zaman ara veren ve seyirci ile doğrudan iletişim kuran kendine has üslubuyla izleyicilere Hazreti Peygamber’in hayatından kesitler anlatan, çocuklara sorular soran ve Hadisler’den örnekler veren Güneşdoğdu etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu düzenleyici kurumlara sık sık teşekkür ederek gösterdi.
Güneşdoğdu Kutlu Doğum Haftası’nın ayrı bir etkinlik ile kutlanmasının gerekliliğini Peygamber sevgisine bir hafta bile yetmeyeceğini ifade ederek vurguladı. Kutlu Doğum etkinliği, Güneşdoğdu’nun Esma-ül Hüsna adlı eserini semazen eşliğinde okuması ile son buldu.

-NEVİN GÖKÇEK DUA ETTİ
Gecede sahneye davet edilen S.O.S. Onursal Başkanı Nevin Gökçek seyirciler için okuduğu gecenin anlam ve önemini yansıtan uzun duasını soluksuz bir şekilde okuması izleyicilerin büyük ilgisini çekti.
Nevin Gökçek, “Umuyorum bu akşam burada bütün rahmet melekleri sağanak sağanak buraya yağdı ve burada herkesin gönlünden geçenlere amin dediler diye düşünüyorum, inşallah Rabbime layık kul, Peygamberimize layık ümmet oluruz, onun şefaatine layık oluruz, onun elinden Kevser suyunu içmeye layık oluruz, bir daha susamayanın elinden Kevser suyunu içmeyi rabbim bize nasip etsin” diyerek başladığı uzun soluklu duasında herkes için Hazreti Peygamber’in şefaatine layık olma dileğinde bulundu. Nevin Gökçek etkinliği birlikte izlediği engelli bir annenin çocuğunu da sık sık sevdi.