Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN, LEVENT GÖK'E CEVAP

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Chp Milletvekili Levent Gök’ün Otobüs Durakları Ve Reklam Panoları İle İlgili Kamuoyunu Yanıltıcı Soru Önergesine İlişkin Açıklamada Bulundu -Büyükşehir Belediyesi: “İddialar Tamamen Gerçek Dışıdır” “Büyükşehir Belediyesi’nden ihale ile alınan otobüs durakları ve reklam panoları, tüm belediyelerde olduğu gibi kent mobilyasıdır. Demonte olan bu sistem, ruhsat kapsamında değildir” -“reklam panolarının elektrik giderleri, faturalandırılıyor ve 3 aylık periyotlarla ilgili firma tarafından karşılanıyor”

26 Haziran 2013 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN, LEVENT GÖK'E CEVAP

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Chp Milletvekili Levent Gök’ün Otobüs Durakları Ve Reklam Panoları İle İlgili Kamuoyunu Yanıltıcı Soru Önergesine İlişkin Açıklamada Bulundu

-Büyükşehir Belediyesi:

“İddialar Tamamen Gerçek Dışıdır”

“Büyükşehir Belediyesi’nden ihale ile alınan otobüs durakları ve reklam panoları, tüm belediyelerde olduğu gibi kent mobilyasıdır. Demonte olan bu sistem, ruhsat kapsamında değildir”

-“reklam panolarının elektrik giderleri,  faturalandırılıyor ve 3 aylık periyotlarla ilgili firma tarafından karşılanıyor”

         Ankara Büyükşehir Belediyesi, CHP Milletvekili Levent Gök’ün, Başkent’teki otobüs duraklarının kaçak olduğu ve reklam panolarında da kaçak elektrik kullanıldığına ilişkin iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, Belediyenin ihale ile verdiği otobüs durakları ve reklam panolarının imar kanununa aykırı olarak ruhsatsız olduğuna ve bu reklam panolarında kaçak elektrik kullanıldığını ilişkin soru önergesiyle ilgili açıklama yapılarak, “Sayın Levent Gök, her zaman olduğu gibi yine ayağı yere basmayan iddialarla kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır” denildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle:

Sayın Levent Gök’ün, daha önce de defalarca gündemi meşgul ederek, gerçek dışı soru önergeleri verdiği bilinmektedir. Sayın Gök, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, Ankara’daki otobüs duraklarının kaçak yapı olduğunu belirterek, yine Ankara halkını, kamuoyunu yanıltmak istemektedir.

Dünyanın en çevreci toplu taşım filosuna sahip olan Başkentlilerimizin, aynı huzur ve sağlıklı bir biçimde otobüslerini bekleyebilmelerini temin etmek amacıyla yapılan otobüs durakları, tüm belediyelerde olduğu gibi, yapı niteliği taşımaz. Diğer yandan otobüs durakları gibi, raket, silindir, kule, bilboard, megalight, board gibi açık hava reklam ürünleri de sökülüp takılabilen kent mobilyası niteliğindedir. Bu nedenle ne otobüs durakları ne de reklamlar panoları İmar Kanunu’nun 2. Maddesi kapsamına girmez ve yapı ruhsatı gerektirmez.

Diğer yandan Sayın Levent Gök, yine hiçbir araştırma yapmadan; otobüs durakları, raket, silindir, kule, bilboard, megalight, board gibi reklam araçlarında kaçak elektrik kullanıldığı iddiasında bulunmuştur.

Oysa ki, bu araçlarda kullanılan elektriğin bedeli,  EPDK’nın, Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Aydınlatma Yönetmeliği’nin, ‘Aydınlatma Giderleri Hesabı’ başlıklı 7. Maddesi’ne göre hesaplanarak, Ankara’da elektrik dağıtımı yapan şirket Enerjisa tarafından ilgili firmaya faturalandırılmakta ve ilgili firma tarafından da 3’er aylık periyotlar halinde bu tüketimin bedeli ödenmektedir.

Tüm Ankaralı hemşerilerimizin bilgisine sunarız.”