11 Mart 2015 Çarşamba 09:50
BÜYÜKŞEHİR'DEN TRAFİĞE KAPALI ÖVEÇLER ALTGEÇİTTE TEMİZLİK

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK EKİPLERİ, DEVAM EDEN MAHKEME SÜRECİ NEDENİYLE TRAFİĞE AÇILAMAYAN ÖVEÇLER’DEKİ ALTGEÇİTTE KAPSAMLI BİR TEMİZLİK YAPTI

-MALAZGİRT BULVARI İLE DİKMEN CADDESİ’Nİ BİRLEŞTİRECEK VE BÖLGE TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK TRAFİĞE KAPALI ÖVEÇLER ALTGEÇİDİ’NDE MOLOZ YIĞINLARINI VE ÇÖPLERİ KALDIRAN TEMİZLİK EKİPLERİ, DUVARLARA YAZILAN YAZILARI DA SİLDİ

Altgeçit TemizlikBüyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, devam eden mahkeme süreci nedeniyle trafiğe açılamayan Öveçler Altgeçidi’nde kapsamlı bir temizlik yaptı. Trafiğe kapalı altgeçit, temizlendi, duvarlardaki yazılar silindi.
Dikmen ile Batıkent arasında kesintisiz ulaşım imkanını sağlayacak olan ancak devam eden mahkeme süreci nedeniyle trafiğe kapalı olan Öveçler Altgeçidi’nde Büyükşehir Belediyesi Kent Temizlik ekipleri, altgeçide atılan çöpleri topladı, moloz yığınlarını kaldırdı.
Astronomik oranda kamulaştırma bedeli isteyen gecekondu sahibi ile Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden mahkeme süreci nedeniyle bir türlü trafiğe açılamadığı için madde bağımlılarının mesken tuttuğu ve sürekli kirlettiği Öveçler altgeçidinde duvarlara yazılan yazıları da silen Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, altgeçidi ilk günkü haline getirdi.
Konya Yolu’nu Öveçler üzerinden Dikmen’e bağlayacak ve bölge trafiğini rahatlatacak olan ancak bir gecekondudaki anlaşmazlık yüzünden yıllardır tamamlanamayan kavşağın kapalı olmasını fırsat bilen madde bağımlılarının bıraktığı olumsuz izler Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri tarafından silinirken mahalle sakinleri yolun bir an önce trafiğe açılmasını istediler.

-“11 DAKİKADA BATIKENT’E ULAŞABİLİYORUM”
Mimar Sokak’ta oturan Hanefi Erbir adlı vatandaş altgeçidin açılmamasından yakınarak, şunları söyledi:
“Bu yolu yapandan Allah razı olsun. Önceden Batıkent’teki yeğenime tam 35 dakikada gidebiliyordum. Geçenlerde gittiğimde yan yollardan dolaşarak bulvara ulaştığım halde bile 11 dakikada Batıkent’e ulaşabildim. Bu altgeçit açılsa süre daha da azalacak. Buraya engel olmaya kalkanlar şimdi yolu yapanlara dua ediyorlar ve yolu da kullanıyorlar. Yol bitse insanlar sokak aralarına girmeden doğrudan Dikmen’e, oradan da viyadük üzerinden direkt Çankaya’ya ulaşmış olacaklar.”