Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN TSM KONSERİ...

Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu 9 Şubat Cumartesi Günü Ankaralı Bestekarların Şarkılarını Seslendirecek…

08 Şubat 2013 Cuma 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN TSM KONSERİ...

ankarali_sarkilar800.pngAnkara Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu 9 Şubat Cumartesi günü vereceği konserde Ankaralı bestekarların şarkılarını seslendirecek.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ücretsiz kültür ve sanat etkinlikleri Şubat ayında da dolu dolu devam ediyor. Türk Halk Müziği Korosu’nun “Neşet Ertaş” türkülerini seslendirdiği konserin ardından Türk Sanat Müziği Korosu “Ankaralı Bestekarların Şarkıları ve Hicaz Dua” konseri ile Başkentlilerin karşısına çıkacak. Bestekâr Ahmet Hatipoğlu’nun Hicaz Dua adlı eserini icra edeceği konseri Ankaralılar ücretsiz izleyebilecekler.

Bu yıl ikincisi düzenlenen konser, Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde, 9 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak. TSM Korosu, konserin ilk bölümünde “Bir söz dedi cânan ki kerâmet var içinde, Geçen yıllar neler etmiş yüzüne ellerine, Aklımdan hiç çıkmıyorsun sanki her an yanımdasın, Marmara bana hep seni hatırlatır dalgalar adınla inler, Güllerin bağına girdik ezelden, Özlemin çekmekle bitmiyor artık, Sen bir sevda meleği ufkumda kucak kucak, O kadar güzeldin ki bakmadan geçemezdim, Bir gönül bir ömür bekler mi sandın.( Geç kaldın), Kız sen İstanbul’un neresindensin?”, ikincisi bölümünde ise “Adındı yazdığım, kalbini çaldığım, Sana öyle bağlandım, eller aldı bir tanem, Maziye daldıkça, Bahar gibi yaz gibi. ( Kız senin güzelliğin), Adı hüzün bu şarkının, Adım adım iz ettim. ( Bu şehrin yollarında), Bir yüce dağ düşün işte öylesin. ( Vay haline), Hicaz Duâ” eserlerini seslendirecek.

- HER KONSERDE BİR BAŞKA BESTECİ ANILIYOR

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 1995 yılında kurulan Türk Sanat Müziği Korosu,  Dr. Cumhur Koca şefliğinde konserlerine devam etmektedir. Her konserinde Türk sanat müziğine unutulmaz eserler kazandıran bir bestecinin eserlerine yer veren koro, bugüne kadar Zeki Müren, Yıldırım Gürses, Avni Anıl ve Münir Nurettin Selçuk gibi ustaların bestelerini Ankaralı sanatseverlerle buluşturdu.