Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kente üniversite eğitimi için gelen öğrencilerin bütçelerine katkı sağlamak, öğrencilik hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmetlerine devam ediyor. Üniversite bölgelerinin yakınına kurulan Giysi Yıkama Merkezleri’nde, ücretsiz giysi yıkama, kurutma ve ütüleme hizmeti veriliyor.

07 Nisan 2015 Salı 10:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE

-BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE TERTEMİZ ÇAMAŞIR VE ÜTÜ HİZMETİ…
-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇAMAŞIR YIKAMA MERKEZİ, 10 YILDIR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ÇAMAŞIRLARINI ÜCRETSİZ YIKIYOR VE ÜTÜLÜME YAPIYOR
-BÜYÜKŞEHİR ÇAMAŞIRHANESİ MERKEZLERİNDE BU GÜNE KADAR ÖĞRENCİLERİN 4 MİLYON 313 BİN PARÇA ÇAMAŞIRI YIKANDI

Giysi Yıkama MerkeziAnkara Büyükşehir Belediyesi, kente üniversite eğitimi için gelen öğrencilerin bütçelerine katkı sağlamak, öğrencilik hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmetlerine devam ediyor. Üniversite bölgelerinin yakınına kurulan Giysi Yıkama Merkezleri’nde, ücretsiz giysi yıkama, kurutma ve ütüleme hizmeti veriliyor.
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı verilerine göre; Çamaşır Yıkama Merkezleri'nde 2005 yılından bugüne kadar 97 bin 264 üniversite öğrenciye hizmet verildi. Böylece çamaşır yıkama ve ütü sıkıntısından kurtulan öğrenciler, derslerine ve sosyal etkinliklerine daha çok zaman ayırma fırsatını buldular.

- ÖĞRENCİ GİYSİLERİ PIRIL PIRIL
Oldukça yoğun ilgi gören merkezlerde, bugüne kadar 4 milyon 313 bin 126 giysinin yıkandığını bildiren yetkililer, üniversite öğrencilerinin merkezlere, ihtiyaçları doğrultusunda mesai saatleri içinde istedikleri zaman gelebildiklerini bildirdiler. Öğrenciler hiçbir ücret ödemeden, herhangi bir temizlik malzemesi getirmeden çamaşırlarını yıkatabiliyorlar. Öğrencilerin makineye yerleştirilen çamaşırları, merkez çalışanları tarafından yıkanıyor, kurutuluyor ve ütülenmiş şekilde pırıl pırıl öğrencilere teslim ediliyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Beşevler ve Cebeci olmak üzere iki ayrı bölgedeki Çamaşır Yıkama merkezlerinden mesai saatlerinde yararlanılabiliyor. Giysi yıkama hizmeti almak için Ankara’da eğitim veren üniversitelerden birinde okuyor olmak, ayrıca bir kereye mahsus öğrenci kimliği fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet resim ve her sene yenilenmek üzere üniversite öğrenci belgesinin aslı ile kayıt yaptırılması yeterli oluyor.

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE