BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTEYE YENİ PARK

Büyükşehir Belediyesi tarafından, ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi yapılan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kampusü içerisindeki “Gazi Meydan Parkı” törenle açıldı.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTEYE YENİ PARK

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NCE GAZİ ÜNİVERSİTESİ  EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMPUSÜ İÇERİSİNDE DÜZENLEMESİ  YAPILAN “GAZİ MEYDAN PARKI” AÇILDI

-PARKIN AÇILIŞINI YAPAN REKTÖR PROF. DR.  BÜYÜKBERBER : “EFSANE BAŞKAN MELİH GÖKÇEK GÖNLÜNÜ BİZE AÇIYOR, GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NE DESTEĞİNİ ESİRGEMİYOR”

Büyükşehir Belediyesi tarafından, ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi yapılanGazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kampusü gazi_meydan_park_01072013_KUB_0262.JPGiçerisindeki “Gazi Meydan Parkı” törenle açıldı.

Parkın açılış törenine Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber,  Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hatice Akgül, üniversite öğretim görevlileri ile davetliler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Büyükberber, törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, Üniversite ile yaptığı işbirliği ve desteğinden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Efsane Başkan Melih Gökçek gönlünü bize açıyor, bizi kırmayarak her konuda ne istersek yapıyor. Bizimle yaptığı işbirliği ve desteğin en güzel somut örneği ise BELTEK kursları. Bugüne kadar yüzde 48’i üniversite öğrencisi olan BELTEK kurslarımızı tamamlayan öğrencilerimizin sayısı 120 bini aştı. Bu gurur verici tabloya yurt dışından, Mısır, Nijer gibi ülkelerden de talep geliyor” dedi.

Konuşmanın ardından Rektör Büyükberber, Gazi Üniversitesi adına Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hatice Akgül’e bir plaket takdim etti.

8 bin 500 metrekarelik bir alanı kapsayan parka, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca 10 adet Mavi Ladin, 54 adet Spiral Leylandi, 22 adet İki Top Leylandi, 10 adet Üç Top Leylandi, 18 adet Tek Top Leylandi ile 13 adet yerli Erguvan ağacı, 15 adet yerli Süs Eriği ağacı dikildi.