Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN, YAŞLI VE ENGELLİLERE YIL BOYU TATİL

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Akçakoca Kampı, yıl boyunca yaşlı ve engelli vatandaşları ağırladı. Yıl sonu itibariyle sona eren Akçakoca Kampı ile yaz sonunda kapanan Akçay Kampı'ndan, 2015'de yaklaşık 4500 yaşlı, engelli ve refakatçileri yararlandı. 2015 yılında tüm kamplarda, öğrencilerle birlikte toplam 7 bin 160 kişi konuk edildi.

29 Aralık 2015 Salı 10:27
BÜYÜKŞEHİR'DEN, YAŞLI VE ENGELLİLERE YIL BOYU TATİL

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AKÇAKOCA'DAKİ KAMPI,  YIL BOYUNCA YAŞLILARA VE ENGELLİLERE HİZMET VERDİ
-AKÇAKOCA KAMPI İLE AKÇAY KAMPI'NDAN, 2015 YILINDA YAKLAŞIK 4500 YAŞLI, ENGELLİ VE REFAKATÇİLERİ YARARLANDI



tatil.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin Akçakoca Kampı, yıl boyunca yaşlı ve engelli vatandaşları ağırladı. Yıl sonu itibariyle sona eren Akçakoca Kampı ile yaz sonunda kapanan Akçay Kampı'ndan, 2015'de yaklaşık 4500 yaşlı, engelli ve refakatçileri yararlandı. 2015 yılında tüm kamplarda, öğrencilerle birlikte toplam 7 bin 160 kişi konuk edildi.
Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği uygulamayla, okullarında başarılı olan öğrenciler ile Başkentli yaşlı ve engelli vatandaşları, Akçakoca, Altınoluk ve Kesikköprü’deki kamplarında birer haftalık süreler halinde yaz ayları boyunca ağırlıyor. Öğrencilerin kamp süreleri okulların açılmasıyla sona ererken, yaşlı ve engelli vatandaşların tatili ise yıl sonuna kadar devam ediyor.

-KAMPLARA YOĞUN İLGİ
Birbirinden farklı doğal güzelliklere sahip kamplara, Başkentliler yoğun ilgi gösteriyor. 2015 yılında toplamda 7 bin 160 kişinin konuk edildiği kamplardan, okullarında başarılı olan 4 bin 107 öğrenci, 60 yaş üzerinde işçi, memur emeklisi ve ev hanımından oluşan 1773 kişi yararlandı. 1280 engelli de yanında ailesinden birer kişiyle tatil yapma imkanı buldu. Toplam 4500 yaşlı, engelli ile refakatçileri, Akçakoca ve Akçay kamplarından yararlandı.

-YAŞLI VE ENGELLİLERE DOYASIYA TATİL
Başkentli yaşlı ve engelli vatandaşların huzurlu bir ortamda dinlenerek yılın yorgunluğunu attığı Akçakoca Kampı, denizin mavisi ile doğanın yeşilinin buluştuğu bir noktada olması nedeniyle “Batı Karadeniz’in incisi” olarak anılıyor. Sosyal, kültürel aktiviteler ve gezilere katılarak unutamayacakları bir tatil geçiren konuklar, Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi, Aktaş Şelalesi başta olmak üzere tarihi ve turistik yerleri ziyaret ediyorlar.

-ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ UNUTULMUYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011’de gerçekleştirilen yenileme çalışmaları sonrasında Başkentlilerin hizmetine sunulan Altınoluk-Akçay Kampı, doğası ve tarihi yerlere yakınlığıyla göz dolduruyor. Her akşam çeşitli etkinliklerin düzenlendiği, konukların eğlenmeleri için her türlü ayrıntının düşünüldüğü kampta, Çanakkale-Gelibolu’daki şehitliklere, Akçay, Edremit, Ayvalık ve Assos’a (Behramkale) ziyaretler düzenleniyor.
Birbirinden eğlenceli ve keyifli etkinliklerle hem eğlenen hem dinlenen konuklar, Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerde ücretsiz olarak sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeğinin yanı sıra sınırsız çay ikramlarından yararlanıyor. Akçay Kampı, sonbaharda bu yılki hizmetini sona erdirdi.

-KAMPLARDA YENİ DOSTLUKLAR DA EDİNİLİYOR
Konuklar, kamplarda sosyal, kültürel faaliyetler ve gezilere katılarak unutamayacakları bir tatil geçiriyor. Konuklar, tatilde yeni dostluklar da kuruyor, çevreyi tanımaları için düzenlenen gezilere katılıyor. Okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan Kesikköprü Kampı’ndan daha çok öğrenciler yararlandı. Okullarında başarılı olan öğrenciler bir yandan yılın yorgunluğunu çıkarırken, bir yandan da masa tenisi, bilardo, masa futbolu, satranç, futbol, basketbol, voleybol gibi aktivitelere katılarak stres atıyorlar.

BÜYÜKŞEHİR'DEN, YAŞLI VE ENGELLİLERE YIL BOYU TATİL
BÜYÜKŞEHİR'DEN, YAŞLI VE ENGELLİLERE YIL BOYU TATİL
BÜYÜKŞEHİR'DEN, YAŞLI VE ENGELLİLERE YIL BOYU TATİL
BÜYÜKŞEHİR'DEN, YAŞLI VE ENGELLİLERE YIL BOYU TATİL