BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞLILAR HAFTASI ETKİNLİĞİ

Yaşlılar haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile Onursal Başkanlığını Nevin Gökçek’in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın (SOS) düzenlediği etkinliğe katılan Başkan Melih Gökçek, “sizlere hizmet etmek bana şeref veriyor, gurur veriyor” dedi.

19 Mart 2014 Çarşamba 17:23
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞLILAR HAFTASI ETKİNLİĞİ

-YAŞLILAR HAFTASI NEDENİYLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE SOS VAKFI TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILAN BAŞKAN GÖKÇEK:

“SİZLERE HİZMET ETMEK BANA ŞEREF VERİYOR, GURUR VERİYOR”

HKN_3311.jpg          Yaşlılar haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile Onursal  Başkanlığını Nevin Gökçek’in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın (SOS) düzenlediği etkinliğe katılan Başkan Melih Gökçek, “sizlere hizmet etmek bana şeref veriyor, gurur veriyor” dedi.

Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Müzik Eğlence Programı”nda bir konuşma yapan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Sizlerin duası olduğu sürece sırtımız Allah’ın izniyle yere gelmez. Onun için sizlere karşı görevimizi her zaman elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Allah izin verirse bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”

Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılara yönelik yapılan hizmetlerden kısaca söz eden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Yaşlılara Hizmet Merkezi diye bir merkezimiz var. Bu merkezimiz 1994 yılında hizmet vermeye başladı. Yaşlılarımızı ev ortamında desteklemek, onların ihtiyaçlarını karşılamak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirebilmek için evde gündüz bakım modelini ilk defa hayata geçirdik ve 20 yıldan beri de bunu yapmaya devam ediyoruz. Bu güne kadar 47 bin 640 yaşlı üyemize hizmet verdik. Yapılan hizmetlerimizi özetlersek; Yaşlılarımıza evde temizlik hizmetinden bugüne kadar 310 bin 870, evde sağlık hizmetinden 91 bin 100, psikolojik ve sosyal destek hizmetimizden 35 bin 883 yaşlımız yararlanmış.”

-YAŞLILAR İÇİN YENİ KAMP YERLERİ -

Yaz aylarında yaşlılar için kamp düzenlediklerini anlatan Başkan Gökçek, “Yaşlılarımızı Akçay’a tatile gönderiyoruz.  Bugüne kadar 1700 kişiyi gönderdik. Şimdi bir yenilik daha yapacağız.  Akçakoca’da Makine Kimya Endüstrisi’nin yeri vardı, o yeri biz devraldık. 365 gün orayı kullanmak istiyoruz.  Oraya da sizleri götürmek istiyoruz. Bir başka kamp yeri olan Kesikköprü’de de yaz kış sizleri birer haftalık tatile götürüp dinlendirmek istiyoruz” dedi.

-“SERBEST KARTLARIN İPTALI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Yaşlılara verilen otobüs kartlarına da değinen Başkan Gökçek, “Bu arada biliyorsunuz yeni bir kanun çıktı. Artık 65 yaşından büyük olanlara serbest kartı veriyoruz. Biz daha önce 60 yaşın üzerindekilere veriyorduk. 65 yaşın üzerindeki yaşlılara ömür boyu ulaşımın bedava olması için Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bu yerine geldi. Şimdi bir dedikodu çıkarmışlar efendim diyorlar ‘bu kartlar iptal edilecek’ Kanunla verilen kart nasıl iptal edilir. 20 seneden beri biz iptal etmedik de 21.senede niye iptal edelim” diye konuştu.

Başkan Melih Gökçek, Cinnah Caddesi üzerinde bulunan sadece yaşlılara yönelik hizmet veren Yaşlı Bilgi Erişim Merkezi’nde bilgisayar kullanma, internet ve eğitim kursları verildiğini belirterek, Ankara’da hasta ve hasta yakınları için dört şefkat evi açtıklarını anlattı.

Başkan Gökçek ayrıca  tekerlekli, akülü araçlara ihtiyacı olanlara yardımcı olduklarını, ihtiyacı olan yaşlılara öncelikli olarak gıda, kömür, giysi ve ev eşyası yardımı yaptıklarını, Aile Yaşam Merkezleri’nde de yaşlılara yönelik hizmetler verildiğini anlattı.

Başkan Gökçek’e Mustafa Taş isimli yaşlı bir vatandaş tarafından yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi.

-YAŞLILAR EĞLENDİ-

Yaşlılar haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseriyle başladı.  Daha sonra Seğmen gösterisi ve ney dinletisi yer alırken, yaşlılar arasından Akçay Kampı ve çeşitli ev eşyalarından oluşan hediye çekilişi yapıldı.