BÜYÜKŞEHİR'DEN "YAŞLILAR HAFTASI" ETKİNLİKLERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Yaşlılar Haftası nedeniyle Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) ile birlikte düzenlediği eğlence programında, yaşlılar gönüllerince eğlendi.

20 Mart 2013 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN "YAŞLILAR HAFTASI" ETKİNLİKLERİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KOCATEPE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN PROGRAMDA YAŞLILAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

PROGRAM SIRASINDA YAPILAN KURA ÇEKİLİŞİYLE 30 ÜYE AKÇAY TESİSLERİNDE TATİL HAKKI,  25 ÜYE DE ÇEŞİTLİ MUTFAK EŞYASI KAZANDI

Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Hizmet merkezi üyesi yüzlerce yaşlının katıldığı yaslilar_haftasi_330_20032013.jpgeğlence programı, şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın seslendirdiği İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın ardından Mehter Takımının çaldığı marşlar, salonda coşkuyu daha da artırdı.

Program daha sonra Büyükşehir Belediyesi Seğmen Ekibi’nin sunduğu Ankara Oyunlarının yer aldığı gösteri ile devam etti.

Büyükşehir Belediyesi Eryaman Aile Yaşam Merkezi Yaşlılar Lokali üyeleri kendi yazdıkları veya sevdikleri şairlerden aldıkları ana temasını yaşlılığın oluşturduğu duygu dolu şiirleri okuyarak, programa renk kattılar.

Programın sonraki bölümlerinde sahne alan saz heyeti ve koroların, Aile Yaşam Merkezi’nin yaşlı üyelerinden oluşan sanat toplulukları olması, programa anlam kattı.

Programın finali yine yaşlıların katılımının yüksek olduğu Eryaman Aile Yaşam Merkezi Türk Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği türkülerin oluşturduğu coşku ile tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezler Yaşlılar Lokali üyelerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Hizmet Merkezi üyesi yaklaşık 500 üyenin izlediği programda bir de çekiliş heyecanı yaşandı.

Program süresince yapılan çekilişlerle 25 üye çeşitli mutfak eşyası kazanırken,  20’si çift kişilik, 10’u tek kişilik olmak üzere 30 yaşlı üye de bu yıl yaz aylarında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Akçay Tesislerinde tatil yapma hakkı elde etti.