BÜYÜKŞEHİR'DEN YOĞUN KAR YAĞIŞINA MÜDAHALE

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Başkent'te saat 03.00 civarında başlayan ve kesintisiz olarak yağmaya devam eden kar yağışına anında müdahale ettiklerini belirterek, yapılan çalışmalar sonucunda ana arter, bulvar ve caddelerin tümünün trafiğe açık hale getirildi.

08 Şubat 2016 Pazartesi 08:39
BÜYÜKŞEHİR'DEN YOĞUN KAR YAĞIŞINA MÜDAHALE

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKENT’TE GECE SAAT 03.00’DA BAŞLAYAN VE DEVAM EDEN YOĞUN KAR YAĞIŞINA KARŞI EKİP VE EKİPMANLARIYLA ANINDA MÜDAHALE ETTİ
-BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI SONUCUNDA ANA ARTER YOLLARIN TÜMÜ TRAFİĞE AÇIK HALE GETİRİLDİ

kar.jpgBüyükşehir Belediyesi, Başkent'te sabaha karşı yağmaya başlayan ve devam eden yoğun kar yağışına karşı başlattığı mücadelesini, aralıksız sürdürüyor.
Kar yağışının özellikle Ankara'nın doğu bölgelerinde yoğun olduğuna dikkat çeken yetkililer, sadece bazı köy yollarının sabah saatlerinde kapalı olduğunu buralara da gönderilen ekiplerle yolların trafiğe açık hale getirilmeye başladığını belirttiler.
Merkez ilçeler başta olmak üzere tüm bulvar ve caddelerde, Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki 709 adetlik araç filosu, 2500 personelle çalışıldığını belirten yetkililer, çalışmalarının aralıksız olarak 3 vardiya halinde Başkent’in dört bir tarafında devam edeceğini bildirdiler.
Yetkililer, karla mücadele çalışmalarında, Büyükşehir Belediyesi’nin Güvercinlik, Dikmen, Pursaklar- Saray ve Mamak’ta bulunan toplam 4 tuz silosunun aktif olarak çalıştığını kaydederek, özellikle kentin merkezi yerlerinde kaldırım temizleme çalışmalarının da sürdürüldüğünü kaydettiler.

Başkent'te aniden bastıran kar yağışına karşı Büyükşehir Belediyesi ekipleri, en ücra köylere kadar karla mücadelesini sürdürürken, özellikle Dikmen Vadisi ve Gençlik Parkı'na kar, ayrı bir güzellik kattı.