BÜYÜKŞEHİR'DEN ZÜBEYDE HANIM SOKAĞI AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Beştepe semtinde yapılan çalışmalarla uzatılarak cadde haline getirilen ve dün Belediye Meclisi’nde oybirliği ile alınan karar sonucunda, adı “Cumhurbaşkanlığı Caddesi” olarak değiştirilen Zübeyde Hanım Sokağı'nın adının Ankara'da büyük bir caddeye verileceği bildirildi.

17 Ocak 2015 Cumartesi 14:45
BÜYÜKŞEHİR'DEN ZÜBEYDE HANIM SOKAĞI AÇIKLAMASI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: “BEŞTEPEDE, YENİ YAPILAN BAĞLANTI YOLLARIYLA UZATILARAK CADDE HALİNE GETİRİLEN VE BELEDİYE MECLİSİNDE OYBİRLİĞİ İLE ALINAN KARARLA CUMHURBAŞKANLIĞI CADDESİ” OLAN ESKİ ZÜBEYDE HANIM SOKAĞI ADI DAHA BÜYÜK BİR CADDEYE VERİLECEK”
-“ZÜBEYDE HANIM CADDESİ İSİMİ, ÖNÜMÜZDEKİ MECLİS TOPLANTISINDA, BELİRLENECEK CADDEYE VERİLECEK”

Yapılan açıklama'da, dün Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Yeni Cumhurbaşkanlığı önünden geçen, yeni açılan bazı yollarda isimlendirme yapılması kararlaştırıldığı hatırlatıldı.
Açıklamada, Beştepe semtinde bulunan ve daha önce 370 metre uzunluğundaki Zübeyde Hanım Sokağı'nın, Yeni Cumhurbaşkanlığı konutunun yanından geçen caddeye bağlanarak genişletildiği ve 970 metrelik bir cadde haline geldiği belirtilerek, “Dün, Belediye Meclisi'nde yapılan görüşme sonucunda alınan oybirliği kararıyla, cadde haline getirilerek büyütülen Zübeyde Hanım Sokağı'nın adı Cumhurbaşkanlığı Caddesi olarak değiştirilmişti" denildi.
Büyükşehir yetkilileri, Zübeyde Hanım isminin tamamen kaldırılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını, gerekli araştırmalar yapıldığını, Zübeyde Hanım isminin, belirlenecek büyük bir caddeye verileceğini, bununla ilgili kararın da önümüzdeki meclis toplantısında alınacağını belirttiler.