Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'İN BAHÇIVANLIK KURSU BAŞLADI

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Bahçıvanlık Kursu”nun birinci dönemi başladı.

21 Nisan 2014 Pazartesi 13:31
BÜYÜKŞEHİR'İN BAHÇIVANLIK KURSU BAŞLADI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GELENEKSEL HALE GETİRDİĞİ BAHÇIVANLIK KURSU’NUN İLK DÖNEMİ BAŞLADI

-KURSLARDAN BU YILA KADAR 4123 KİŞİ YARARLANDI

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Bahçıvanlık Kursu”nun birinci bahcivanlik_kurs_KUB_4763.JPGdönemi başladı.

 Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kursların ilk dönemi 2 Mayıs tarihine kadar sürecek.

İki hafta boyunca 10 iş günü sürecek kursun ilk 5 gününde kursiyerlere konularında uzman 41 öğretmen tarafından teorik ve teknik bilgiler verilecek. Son 5 günde ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı, Kazan Ova Fidanlığı ve Ankara’nın prestij parklarında uzman hocalar eşliğinde pratik uygulamalar yapılacak. 

Açılış konuşmasını yaparak, kursiyerlere birer bahçıvanlık  eğitim seti hediye eden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Bahçıvanlık Kursu’na emekli ve ev hanımları başta olmak üzere değişik meslekten, kamu kurumlarının bahçe görevlilerinden ve her yaştan ortak paydası bitki ile çiçek sevgisi olan vatandaşlardan büyük ilgi gösterildiğini açıkladı. 

-“KURSLAR 3 DÖNEM OLARAK PLANLANIYOR”

Hatice Akgül, kurslarda bahçıvan adaylarına salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuların teorik ve pratik olarak öğretildiğini anlattı.

Akgül, “Bu yıl 11’ncisi düzenlenen Bahçıvanlık Kursları’na bugüne kadar 4 bin 123 kişi katılarak sertifika aldı.  3 dönem olarak gerçekleşecek kurslara 450 kişi kayıt yaptırdı. Eminim 2 haftalık kurs süresince pek çok bilgi öğrenecek, burada öğrendiklerinizi evinizde, bahçelerinizde, balkonlarınızda, işyerlerinizde, memleketinizde uygulayacak ve  sonuçta sertifika sahibi olacaksınız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bahçıvanlık Kursları’nın ikinci dönemi 5 Mayıs - 16 Mayıs, üçüncüsü ise 20 Mayıs - 30 Mayıs  tarihleri arasında yapılacak. Kursların bitiminde düzenlenecek törende ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tüm kursiyerlere Bahçıvanlık Kursu Sertifikaları’nı dağıtacak.  

“Bahçıvanlık Kursu” ilk dönemine katılan kursiyerlerden bazılarının görüşleri şöyle:

-“HEDEFİM SAĞLIKLI ÇEVREYİ SPOR ALANINA YANSITMAK”

Tuba Karabacak (Beden Eğitimi Öğretmeni): “Ben spor hocası olduğum için burada öğrendiklerimi öğrencilerimle de paylaşacağım. Sağlıklı spor, sağlıklı çevrede yapılmalı. Başkan Melih Gökçek’e kurslar için çok teşekkür ediyorum. Kursların sonunda bitkiler ve toprak konusunda daha bilinçli olacağım.”

-“GARAJ ÜSTÜ TERASIMIZI GÜZELLEŞTİRECEĞİM” 

Nejat Sayılar (Emekli Memur): “Yenimahalle Yunus Emre Mahallesi’nde oturuyorum. Apartmanımızın arkasındaki garaj üstü terasını ve bahçemizi güzelleştireceğim. İlaçlamayı da öğrenmek istiyorum.”

-“TOPRAKLA UĞRAŞMAYI ÇOK SEVİYORUM”

Türkan Çetin (Muhasebeci): Geçen yıl kontenjan dolduğu için kayıt yaptıramamıştım. Bu yıl Büyükşehir Ankara Bülteni’nde görünce hemen soluğu burada aldım. Toprakla uğraşmayı çok seviyorum. Köyümüzde yeşilin içinde yaşıyoruz  ama bitkiler konusunda bilmediğimiz çok şey var.”

BÜYÜKŞEHİR'İN BAHÇIVANLIK KURSU BAŞLADI
BÜYÜKŞEHİR'İN BAHÇIVANLIK KURSU BAŞLADI
BÜYÜKŞEHİR'İN BAHÇIVANLIK KURSU BAŞLADI
BÜYÜKŞEHİR'İN BAHÇIVANLIK KURSU BAŞLADI