BÜYÜKŞEHİR'İN HALK İFTARI GÖLBAŞI'NDA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaz sıcaklarıyla suyu iyice azalan Mogan Gölü’ne Pazartesi gününden itibaren Kesikköprü’den su aktarılacağını belirterek, "Mogan’ın eksiği tamamlanana kadar devamlı su pompalayacağız. Moganımızın kurumasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 08:36

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“MOGANIMIZIN KURUMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

-“MOGAN GÖLÜ’NE PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN KESİKKÖPRÜ’DEN SU AKTARACAĞIZ. MOGAN’IN EKSİĞİ TAMAMLANANA KADAR DEVAMLI SU POMPALAYACAĞIZ.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaz sıcaklarıyla suyu iyice azalan Mogan Gölü’ne Pazartesi gününden golbasi_iftar_HKN_0020.JPGitibaren Kesikköprü’den su aktarılacağını belirterek, "Mogan’ın eksiği tamamlanana kadar devamlı su pompalayacağız.  Moganımızın kurumasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’in dört bir tarafında verdiği “Halk İftarları”nın durağı bu kezGölbaşı İlçesi oldu. Gölbaşı Sahil Parkı içerisinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde binlerce vatandaş bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da iftar sofrasının konuğu oldular.

Okunan ilahi dinletileri ile semazen gösterileri, iftar vaktini bekleyen binlerce Gölbaşılı tarafından yoğun ilgi gördü.

Ezanın okunması ile birlikte başlayan yağmur, Ramazan Ayı’nın bereketi olarak yorumlandı. Binlerce Gölbaşılı vatandaş birlikte orucunu açarken, Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan yağmurluklar ile de vatandaşların ıslanmaması için önlemler alındı.

-“İLK İŞİMİZ MOGAN GÖLÜ’NÜ KURTARMAK”

İftarın ardından bir konuşma yapan Başkan Gökçek, “Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Afiyetler olsun” dedi. Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah hepinizden razı olsun seçimlerde hem Gölbaşı Belediyesi’ni hem Büyükşehir Belediyesi’ni bizlere kazandırdınız. Bundan dolayı hem Gölbaşı Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi adına şükranlarımı sunuyorum.

Sizler görevlerinizi yaptınız. Artık görev seçimlerde vermiş olduğumuz sözleri birer birer yerine getirmek için bizlere düşüyor. Şu an da en acil işimiz suyu her geçen gün eksilen Mogan Gölü’ne pazartesi gününden itibaren Kesikköprü’den su aktarmak. Mogan’ın eksiği tamamlanana kadar devamlı su pompalayacağız.  Moganımızın kurumasına müsaade etmeyeceğiz.”