BÜYÜKŞEHİR'İN "HALK İFTARI" ŞEREFLİKOÇHİSAR'DA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Büyükşehir il sınırlarına yeni katılan Şereflikoçhisar’ın asfalt imalat alanlarına uzak olmasından dolayı Şereflikoçhisar’a Asfalt Üretim Tesisi kurulacağını belirterek “Şereflikoçhisar Artık kendi asfaltını üretebilecek” dedi.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 08:36

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“ŞEREFLİKOÇHİSAR ARTIK KENDİ ASFALTINI ÜRETEBİLECEK BÖYLECE, NE KÖYÜMÜZ NE DE ŞEHİRMİZİN İÇERİSİNDE ASFALTSIZ SOKAĞIMIZ KALMAYACAK”

“GEÇEN DÖNEMDE GÜZEL PARKLAR, BAHÇELER YAPTIK. AMA ÇOK GÜZEL BİR PARKI DA ŞEREFLİKOÇHİSAR BELEDİYE BAŞKANIMLA BİRLİKTE ALLAHIN İZNİYLE YAPACAĞIZ VE SİZE HEDİYE EDECEĞİZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Büyükşehir il sınırlarına yeni katılan Şereflikoçhisar’ın asfalt imalat alanlarına uzak olmasından dolayı Şereflikoçhisar’a Asfalt Üretim Tesisi  kurulacağını belirterek “Şereflikoçhisar Artık kendi asfaltını üretebilecek” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Halk İftarları”,Şereflikoçhisar’da binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ankara Caddesi üzerinde kurulan devasa iftar sofrasına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Tülay Selamoğlu ile Ülker Güzel, Evren Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci, Şereflikoçhisar Kaymakamı Erol sereflikochisar_iftar_HKN_0266.JPGKaraömeroğlu, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve binlerce Şereflikoçhisarlı konuk oldu.

On ayrı noktadan yemek dağıtımı yapılan iftar yemeği programında ilahi dinletileri ve semazen gösterileri vatandaşların beğenilerini kazandı.

“KOÇHİSAR ARTIK KENDİ ASFALTINI ÜRETEBİLECEK”

İftar programında bir konuşma yapan Başkan Gökçek, “Sevgili Şereflikoçhisarlılar Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun. Afiyet olsun, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” sözleriyle konuşmasına başlayarak şunları söyledi:

“Seçimlerden önce sizlerden ricada bulunmuştum. Dedim ki hem Şereflikoçhisar’da hem de Büyükşehir’de bizleri tercih edin. Allah razı olsun bu görevinizi yaptınız. Hem Koçhisar’da hem de Büyükşehir’de belediyeyi bize teslim ettiniz. Bundan sonra görev Allah izin verirse bizim. Bizler de size hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Koçhisar bize yeni bağlandı. Daha önce bağlanan 9 ilçede ne varsa Allahın izniyle önümüzdeki 5 yıl içerisinde Şereflikoçhisar’ımızda da hepsi olacak. Şereflikoçhisar’a özel “Asfalt Plenti” kurduruyoruz. Allah izin verirse bayramdan sonra faaliyete geçireceğiz.  Şereflikoçhisar, Ankara’ya 147 km oradan buraya asfalt getirmek zor. Artık Koçhisar’ın asfaltını burada üreteceğiz. Dolayısıyla hem Evren hem Koçhisar hem de Bala’nın bir kısmı buradaki Afsalt Plenti’nden beslenecek. Şereflikoçhisar artık kendi asfaltını üretebilecek. Böylece ne köylerimiz nede şehrimizin içerisinde asfaltsız sokağımız kalmayacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

-BAŞKAN GÖKÇEK’TEN KOÇHİSAR’A PARK SÖZÜ

Şereflikoçhisar’ın Büyükşehir’e bağlı olmadığı zamanlarda bile desteklerini esirgemediklerini belirten Başkan Gökçek, “Geçen dönemde güzel parklar, bahçeler yaptık. Ama çok güzel bir parkı da Şereflikoçhisar Belediye Başkanımla birlikte Allahın izniyle yapacağız ve size hediye edeceğiz. Bunu da bu yıl içerisinde çalışmalarına başlayarak, önümüzdeki yıl içerisinde büyük bir alanda sizlerin hizmetine sunacağız” dedi.

Kırsal alanda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, “Köylerimizde özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili faaliyetlerimiz var. Hem Şereflikoçhisar’da hem de diğer ilçelerde çalışmalarımıza başladık. Bu yıl içinde inşallah meyvelerini birlikte görmeye başlayacağız. Gelecek Ramazan Ayı’nda Allah ömür verirse yine bir araya gelirsek neler yaptığımızı bir sefer daha konuşacağız” diye konuştu.