BÜYÜKŞEHİR'İN "HALK İFTARLARI"

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in dört bir tarafındaki ilçelerde düzenlenen “Halk İftarları”nın ikincisi Başkan Melih Gökçek’in katılımıyla Ayaş’ta gerçekleşti.

30 Haziran 2014 Pazartesi 10:53
BÜYÜKŞEHİR'İN "HALK İFTARLARI"

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “HALK İFTARLARI”NIN İKİNCİSİ AYAŞ’TA GERÇEKLEŞTİ

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“BİZLERE VERDİĞİNİZ DESTEKLE, HEM İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI HEM DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANDIK… SİZLERE LAYIK OLMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

-“AYAŞ’TA TARIM AYAĞA KALKACAK”-

Ayaş İhsan Kılıç Caddesi önünde bulunan meydanda gerçekleşen toplu iftar programında Büyükşehir Belediye Başkanı Melih ayas_iftar_BAR_6096.JPGGökçek, Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, ilçe yerel yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce vatandaş birlikte oruç açtılar.

Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen iftar programında Ayaşlılar Mustafa Özcan ve Halit Alp’in seslendirdiği tasavvuf müziği eserleri, ilahiler ve semazen gösterisi ile iftar saatini beklediler.

-“SİZLERE LAYIK OLMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Ezanın okunmasıyla Büyükşehir Belediyesi’nin 3 çeşit yemek, tatlı, hurma, ekmek ve sudan oluşan iftar yemeğiyle oruçlarını açan yüzlerce Ayaşlı ile birlikte yemek yiyen Başkan Gökçek, iftarın ardından kürsüye çıkarak, bir konuşma yaptı.

Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun” sözleriyle Ayaşlıları selamlayan Başkan Melih Gökçek, “Bir seçim geçti Allah razı olsun, bizlere verdiğiniz destekle, hem ilçe belediye başkanlığını hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandık. Sizler görevinizi yaptınız” sözleriyle Ayaşlılara teşekkür etti.

Başkan Gökçek, “Artık görev yapma sırası bizde. İnşallah sizlere layık olmak için elimizden geleni yapacağız” diyerek seçim öncesi verdiği sözleri gerçekleştirme zamanının geldiğini vurguladı.

-“AYAŞ’TA TARIM AYAĞA KALKACAK”-

Seçim öncesi Başkent’in kırsal alanlarında tarımla ilgili önemli açıklamaları olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, ilk planda Ayaş’ta tarımla ilgili gerçekleştirecekleri projeleri şöyle sıraladı:

“Burada özellikle atıl vaziyette kalmış domates ile ilgili bir tesisi arkadaşlarımız özel sektörden devraldılar. Biz o tesiste üreteceğimiz salça ile hem buradaki domates üreticisinin ürününü değerlendireceğiz hem de burada üreteceğimiz salçayı Ankara’da fakir fukaraya yaptığımız gıda yardımı kapsamında vatandaşlara vereceğiz.

İkinci bir hususta burada atıl durumda bir sebze ve meyve kurutma tesisiniz vardı. O tesisi de devralıyoruz ve inşallah çalışır hale getireceğiz. Önce çalıştıracağız, geliştireceğiz ve Ayaşlının her türlü gıda maddesini en güzel şekilde değerlendirmiş olacağız.

Biliyorsunuz geçen dönem Ayaş’tan Ankara’ya giderken yol üzerinde satış yerleri yaptırmıştık. Birde karşı tarafta yapılmasını arzu ediyorsunuz. Onun da etüdünü yaptırıyoruz. Uygun şartlarda orayı alabilirsek bir tesis de oraya yaparak Ayaşlının dükkan açmasını ve istihdam sağlamasını temin edeceğiz.”

Göl çevresinin yeniden tanzim edilmesi ile ilgili çalışmanın da gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Melih Gökçek, Ayaş ve Güdül’de, Temmuz ayı itibarıyla yüksek oy veren köylerden başlayarak, tamamıyla asfaltlanacağını ifade etti.

-BÜLENT TAŞAN: “BAŞKAN GÖKÇEK İLE GURUR DUYUYORUZ”

Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan ise yaptığı kısa konuşmada,  iftar yemeğinde birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, daha önceki Ayaş Belediye Başkanının, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e belediye binasının kapısını kapattığını bu nedenle, 20 yıldır Başkan Gökçek’in hizmetlerinden yeterince yaralanamadıklarını bildirdi. Taşan, Başkan Gökçek’e Ayaş’ın Fahri anahtarını armağan etti ve Başkan Gökçek ile gurur duyduklarını söyledi.