Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çanakkale Kahramanları Anıldı…

-18 MART Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezleri Eğitmenlerinden Oluşan Koro, O Günün Kahramanlıklarını Türküler Eşliğinde Başkentliler İçin Seslendirdiler -“Geride Kalanlar” İsimli Tiyatro Gösterisi de İzleyenler Tarafından Uzun Süre Ayakta Alkışlandı

21 Mart 2011 Pazartesi 08:28
Çanakkale Kahramanları Anıldı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nü, Başkentlilerin de katıldığı özel bir konser ve tiyatro gösterisiyle andı.

Kocatepe Kültür Merkezi’ndeki gösteriye Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, belediye bürokratları ve çok sayıda Başkentli katıldı. 

18 Mart’ta Mehmetçiğin sergilediği kahramanlığı, türküler eşliğinde Başkentliler için seslendiren Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezleri ve Çocuk Kulüpleri’nde görev yapan eğitmenlerden oluşan koro grubu, ilgiyle dinlendi.

2.jpg
Koronun seslendirdiği birbirinden güzel kahramanlık Türkülerinin ardından program, yine Gençlik Merkezleri üyeleri tarafından sergilenen “Geride Kalanlar” isimli tiyatro oyunu ile devam etti. Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçik ve ailelerinin yaşadıklarının anlatıldığı, destanlaşan kahramanlıkların sergilendiği tiyatro gösterisi Başkentliler tarafından uzun süre ayakta alkışlanırken, gösteri sırasında da duygu dolu anlar yaşandı.