Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Çanakkale Zaferi”nin 97 Yıldönümü…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇANAKKALE ZAFERİNİN 97. YILDÖNÜMÜNDE CEPHEDE YAŞANAN ATMOSFERİ BETİMLEYEN 200’ÜN ÜZERİNDE FOTOĞRAFIN YER ALDIĞI SERGİYİ ANKARALILARIN ZİYARETİNE AÇTI

21 Mart 2012 Çarşamba 14:55
“Çanakkale Zaferi”nin 97 Yıldönümü…

sergi_400_2_21032012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Çanakkale Zaferi”nin 97. Yıldönümü nedeniyle düzenliği fotoğraf sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açıldı.
Serginin açılışını, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, BELYA A.Ş Genel Müdürü Avni Kavlak ile Türkiye Gaziler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Aktekin kurdeleyi birlikte keserek yaptılar. 
  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Gaziler Vakfı ile birlikte hazırladığı sergide; 97 yıl önce yaşanan destansı zaferin cephe ve cephe gerisindeki görüntülerini açıklamalı olarak yansıtan  200’ün üzerinde fotoğraf bulunuyor.

sergi_400_3_21032012.jpg

Sergide ayrıca Çanakkale Zafer Abidesi’nin maketi, Destanın kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıdığı top ile birlikte tıpa tıp aynı ölçülerdeki heykeli, yine Seyit Onbaşı’nın kullandığı 106’lık topun aslına uygun boyuttaki maketi, savaş alanının tasvir edildiği temsili bir maket, o gün ki koşullarda katır ile çekilen iki top maketi ile Osmanlı askerinin tıpa tıp o günkü kıyafetleri ile özdeş bir heykel de yer alıyor.