Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çayyolu Gordion Konutlarına Büyük Talep…

Büyükşehir Belediyesi’nin Konut Projelerinden 288 Daireli Gordion Konutlarına Başkentliler Yoğun İlgi Gösteriyor - Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan: “Belediyenin Yüz Akı Projelerinden Biri Olan Çayyolu Gordion Konutları İçin Talep Patlaması Yaşıyoruz” -“İhaleye Çıktığımız Gün 37 Konut Ve 4 Dükkanın Satışı Gerçekleşti”

29 Ekim 2009 Perşembe 14:49
Çayyolu Gordion Konutlarına Büyük Talep…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çayyolu  Gordion konutlarına Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan,   288 adet konuttan 37 tanesi, 26 dükkandan ise 4 tanesinin satışının aynı gün gerçekleştirildiğini bildirdi.   
 Çayyolu Çağlayan Mevkiinde bulunan Gordion konutlarının   Piramit şeklinde 8 bloktan oluştuğunu belirten Genel Sekreter  Civan, konutlardan  272 adetinin  4+1 daire,  16 adedinin ise binaların en üst katında 5+1 tripleks şeklinde inşa edildiğini söyledi. 
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan,  çevre düzenlemesi, sosyal donatı alanlarıyla modern kent yaşamının tüm özelliklerini içerisinde barındıran konutlarda teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığını vurgulayarak, “Belediyenin yüz akı projelerinden biri olan Çayyolu Gordion konutlarının satışında talep patlaması olurken, biz de vatandaşlara kaliteli konut üretmiş olmanın gururunu yaşıyoruz ” dedi.

-KALİTELİ KONUTLAR ÜRETİYORUZ
         
Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyeti kendine ait arsaları, kat karşılığı ihale ederek, kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirdiğini kaydeden  Civan, şunları söyledi:
 “Çayyolu Çağlayan mevkiinde kat karşılığı ihale ettiğimiz Gordion Konutları buna en güzel örnektir. Mülkiyetimizdeki arsaları satmak yerine projelendirerek, kat karşılığı müteahhitlere veriyoruz. Gordion konutlarını da yüzde 55,25 ile oldukça yüksek bir değerden ihalesini gerçekleştirdik.  2 yıl gibi kısa süre içinde yapımı tamamlanan bu konutların şimdi de satışlarını gerçekleştiriyoruz. Oldukça ilgi gören satışlarımız muammen bedel üzerinden açık arttırma yöntemi ile yapılıyor.  Satışlarımız sonucunda vatandaşlarımız kaliteli üstün özelliklere sahip konutlara sahip olurken,  biz de kamunun kaynağını yine en karlı bir şekilde yeniden kamunun yararına dönüştürmüş oluyoruz. ”
   
- KATTA VE TRİPLEX KONUTLAR
     
Satışa sunulan Gordion Konutlarının farklı büyüklüklerde dizayn edildiğini ifade eden Civan proje hakkında şu bilgileri verdi:
“Proje kapsamında 8 bloktan oluşan binalarda 288 adet konut  ile bu binaların altında bulunan 26 adette dükkan üretildi.  Bu konutların 272 adedi normal konut olup, 149 metrekare büyüklüğünde 4+1 şeklindedir.  16 adedi ise binaların son katlarında 241 metrekare büyüklüğünde 5+1 tripleks şeklinde inşa edilmiştir. Satışa sunulan konutların tamamı ve dükkanlar Büyükşehir Belediyesi’ne ait olurken, ihale ve sözleşme gereği ise aynı proje çerçevesinde yer alan Alış Veriş Merkezi ( A.V.M.) içinde yer alan 168 dükkanda yüklenici firmaya verilmiştir.”   
      
-YÜKSEK ÖZELLİKLİ AKILLI KONUTLAR  
        
Gordion konutlarının Başkent’in gözde yerleşim yerlerinden biri olan Çayyolu’nda  bulunduğunun altını çizen Genel Sekreter Altan Raşit Civan, konutların güvenlik sistemi, sosyal donatı alanları, çocuk oyun parkıyla, açık ve kapalı otopark imkanı, yeşili bol çevre düzenlemesiyle, alışveriş merkezine olan yakınlığı ve rahat ulaşımın sağladığı  kolaylıklar ile vatandaşların her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde düzenlendiğini kaydetti.       
Altan Raşit Civan, Gordion Konutlarındaki kalan daireler için Büyükşehir Belediyesi’nce, 5  Kasım 2009 Perşembe günü saat
14: 00’de yeniden ihale yapılacağını belirterek, ihaleye girmek isteyen Ankaralıların ise  www.ankara.bel.gov.tr’den, ya da Emlak İstimlak Daire Başkanlığı’nın 507 25 60- 61 numaralı telefonlarından bilgi alabileceğini sözlerine ekledi.

 
-KONUTLARIN ÖZELLİKLERİ-   
  
Her türlü detay düşünülerek inşa edilen Gordion Konutlarında, ortak kullanılacak alanlar büyük titizlik içinde değerlendirilerek, açık ve kapalı otopark, ortak alanların aydınlatılması için jeneratör, su deposu ile yaklaşık 2 bin metrekare büyüklüğünde içinde Aile Yaşam Merkezi gibi merkezlerin yer alacağı sosyal tesisler, tenis kortu, fitnes, sauna, çocuk oyun parkı bulunuyor.             
8 farklı blok binadan oluşan konutların inşasında teknolojinin  tüm imkanları kullanıldı. Her blokta 13 kişi kapasiteli çift asansör, 1 yangın,1 normal merdiven bulunuyor. Her daire doğu ve batı cepheli, kombili ısıtma sistemli. 4+1 dairelerde çift banyo, ebeveyn yatak odasında giyinme dolabı bulunuyor. Tripleks daireler 5+1, kiler 4 teras 4 banyo, duvarlar saten alçı üzerine saten boya, görüntülü diafon sistemli. Binaların dış cephelerinde ise 5 cm mantolama kaplama bulunuyor. 
Gordion konutlarının bütün bu özelliklerinin yanı sıra Çayyolu 3 Metro İstasyon’una çok yakın olması, metronun devreye girmesinin ardından toplu ulaşımda da büyük rahatlık sağlayacak. Konutların Başkent’in gözde alışveriş merkezlerinden Gordion Alış Veriş Merkezi’nin yanında olması nedeniyle de burada yaşayanların alışveriş ihtiyaçlarına kolayca giderebilme şansına sahip olacak.