Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇAYYOLU METROSU 13 MART AÇILACAK

Ankara trafiğine ve toplu taşıma sistemine yeni bir soluk kazandıracak Çayyolu Metrosu 13 Mart Perşembe hizmete açılacak.

12 Mart 2014 Çarşamba 14:30
ÇAYYOLU METROSU 13 MART AÇILACAK

- BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE BAKAN ELVAN VE BAŞKAN GÖKÇEK, 13 MART 16.5 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDAKİ ÇAYYOLU METROSU’NU HİZMETE AÇACAK…

Ankara trafiğine ve toplu taşıma sistemine yeni bir soluk kazandıracak Çayyolu Metrosu 13 Mart Perşembe  hizmete açılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılacağı açılış töreni saat 10.00’da Milli Kütüphane yanında düzenlenecek.

Güzergahı ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe gibi üniversiteler, pek çok bakanlık ve kamu kurumu, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanı sıra yapımı süren dev hastane kampusu ile Ümitköy gibi binlerce nüfusun bulunduğu yerleşim yerlerini kapsayan Çayyolu Metrosu ile yolculuğun 25 dakika sürmesi planlanıyor.

Çayyolu metrosu, 16 bin 590 metre uzunluğunda ve 11 istasyonlu olacak. İlk durağı Kızılay Metro İstasyonu olacak hattın güzergahında “Necatibey, Milli Kütüphane, Söğütözü, MTA, ODTÜ, Bilkent, Tarım Bakanlığı-Danıştay, Beytepe, Ümitköy, Çayyolu  ve Koru” istasyonları bulunuyor.

Hattın AŞTİ’den Söğütözü durağına Ankaray bağlantısının ise yıl sonuna doğru bitirilmesi hedefleniyor. 

Tarih  : 13 Mart 2014 Perşembe

Saat   : 10.00

Yer     : Milli Kütüphane Yanı