Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

CEBİT TANITIM TOPLANTISI…

İstanbul’da 29 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan, Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi’nin tanıtım toplantısı JW Marriott Oteli’nde yapıldı.

17 Ekim 2012 Çarşamba 15:40
CEBİT TANITIM TOPLANTISI…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE ANKARA’NIN TEMSİL EDİLECEĞİ CEBİT BİLİŞİM EURASİA VE CEBİT SİNERJİ ZİRVESİ’NİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANI TEKCAN:
“HEDEFİMİZ; İSTANBUL’DA YAPILACAK CEBİT FUARI’NDA EN
GÜZEL STANDI AÇARAK, ANKARA’NIN BİLİŞİM VADİSİ’NİN DE BAŞKENTİ OLDUĞUNU KANITLAMAK”

İstanbul’da 29 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan, Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi’nin tanıtım toplantısı JW Marriott Oteli’nde yapıldı.
Toplantıya katılan Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık
A.Ş. Direktörü Murat Özer, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Ankara Ticaret Odası Bilgisayar Komitesi Başkanı M. Murat Altıok, Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Turhan Menteş, TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ali Ok ve SEMOR A.Ş Genel Müdürü Nezih Kuleyin fuarla ilgili çalışmalar ve geleceğe yönelik beklentileri ile ilgili bilgi verdiler.
Büyükşehir Belediyesi’nin fuarda yer ayırdığı geniş stantta Başkent Ankara’nın, Teknokent’i bulunan üniversitelerle birlikte katılacağını kaydeden Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Büyükşehir Belediyesi olarak da teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerine dikkat çekerek, “Ankara’da Teknokent’i bulunan üniversitelerle bir araya geldik ve CeBİT Fuarına tek Ankara logosuyla katılacağız. CeBİT Fuarı’nda en güzel standı açarak, Ankara’nın Bilişim Vadisi’nin de Başkenti olduğunu kanıtlamak istiyoruz” dedi.
İletişim teknolojisi uygulamaları konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kuruluşunun Mavi Masa olduğunu ifade eden Tekcan, “Yüz yüze veya çağrı merkezi şeklinde telefonla iletişim, e-posta ile erişim, sosyal ağlar ile erişim olmak üzere her türlü yolla vatandaş Mavi Masa’ya kentle ilgili şikayetlerini anında yansıtabiliyor. Cevabını da anında alabiliyor. Görme engelliler için düzenlediğimiz engelliler cafe sayesinde de görme engellileri internetten yararlanabiliyorlar” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin, teknolojinin kullanımı konusunda yaptığı diğer hizmetlerden de örnekler veren Ahmet Recep Tekcan, “Ayrıca Mezarlık Bilgi Sistemimiz var. Vatandaşlar buradan, mezarlıktaki yakınlarıyla ilgili her türlü bilgiyi alabiliyorlar” dedi.
Toplantı sonrası katılımcılar biraya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.