Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ceren Parkı’ nın Açılışında Sıcak Temas…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ÇAYYOLU’NDA YAPILAN PARK’IN AÇILIŞINI BAŞKAN GÖKÇEK, CHP ESKİ GENEL BAŞKANI ANTALYA MİLLETVEKİLİ DENİZ BAYKAL BİRLİKTE YAPTI AÇILIŞTA KONUŞAN BAŞKAN GÖKÇEK: “MEDENİYET DEMEK YEŞİL DEMEKTİR. O YÜZDEN BİZ YEŞİLE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ.” “18 YIL ÖNCE ANKARA’DA METREKAREYE DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARI 2 METREKAREYDİ. BUGÜN NUFÜS İKİ KAT ARTMASINA RAĞMEN 18 METREKAREYE ÇIKTI” - BAYKAL: “SAYIN BAŞKAN HİÇBİR SİYASİ KAYGI GÖZETMEDEN PARKIN AÇILIŞINA BENİ DAVET ETTİ. SİYASİ ORTAM YETERİNCE GERGİN VE TARTIŞMALI. BÖYLE BİR ORTAMDA BEŞERİ VE İNSANİ İLİŞKİLERE İHTİYAÇ VAR. SAYIN BAŞKANA HEM HİZMETİ İÇİN, HEM DE NEZAKETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

12 Eylül 2011 Pazartesi 11:32
Ceren Parkı’ nın Açılışında Sıcak Temas…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Eski Genel başkanı Deniz Baykal birlikte prk açılışı yaptılar.
Ankara Büyükşehir belediyesi tarafından Yenimahalle – Çayyolu’nda yaklaşık 13 bin 500 bin metrekarelik bir alanda yapılan “Ceren Parkı”, törenle hizmete açıldı.
Parkın açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek eşi Nevin Gökçek,  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti  Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ile çok sayıda başkentli katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılış, öncesi Başkan Gökçek ile Deniz Baykal, basın mensuplarıyla kısa bir süre sohbet ettiler.
 



-“SEN PARKI YAP SORUMLULUĞU BEN ALIRIM”

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen sohbette Başkan Gökçek, Baykal ile aralarında geçen bir konuşmayı anlattı. Başkan Gökçek,  “Biz sayın Baykal ile burada komşuyuz.  Kendisi  buradaki boş bir araziye park yapmamı istedi. Ben de emeklilikte  oturacağım evimin burada olduğunu söyledim. Eğer şimdi istenilen yere park yaparsam ‘evinin yanına park yaptı derler’ dedim. Sayın Baykal ise  ‘sen parkı yap sorumluluğu ben üzerime alırım. Sen parkı bu semt için yapıyorsun” diye konuştu. 
Başkan Gökçek, Baykal’ın yeşil konusunda çok hassas olduğunu belirterek, “Angora’daki evlerimiz nedeniyle komşuluğumuz olduğu için sık sık bu bölge ve bu çevre için sohbet etmişizdir. Yeşil konusunda kendisi de çok hassas. Bir nevi mahalle hemşehrisi sayılırız. Bu nedenle Sayın Baykal’ı açılışa özellikle davet etmek istedim. Beni kırmadı sağolsun, teşekkür ederim” dedi.
 Baykal da yapılan parkların, çevrenin yaşanılabilir bir ortam olması için çok önemli bir katkısının bulunduğunu belirterek, “Hem de bu alanlarda aşırı bir yapılaşmaya yönelinmiyor.  Bir nevi güvence oluşturuyor. Ne kadar çok yere park yapılırsa o kadar iyi. Başkan bize de söz verdi, bir park daha yapacak “ dedi.

BAYKAL: “BAŞKAN GÖKÇEK’İN HEM HİZMETİNE HEM DE BENİ ÇAĞIRMA NEZAKETİNE TEŞEKKÜR EDERİM”

 Bu tür hizmetlerde kazanacak olanın Ankara olacağını ifade eden Baykal, şunları söyledi:

"Başkan Gökçek'e de özellikle teşekkür ederim. Hiçbir siyasi kaygıyı gözetmeden beni de buraya çağırma nezaketini gösterdi. Bizim mahalle de bir park açacağını, gelmemden de memnun olacağını söyledi.  Böyle davranışlara ihtiyaç var. Siyasi hayatımız yeterince gergin ve tartışmalı, beşeri ve insani ilişkileri ayakta tutmakta yarar var. Bu konuda sayın başkan özellikle dikkat sergiliyor. Biz de bu konuda sayın Başkan’a iyi niyetle katkı yapıyoruz. Sağ olsun. Hem hizmete hem de nezaketine teşekkür ederiz.” 


BAŞKAN GÖKÇEK: “BÖLGEYE RENK KATACAK BİR PARK HEDİYE EDİYORUZ”

2.jpgParkın açılışında konuşan Başkan Gökçek, Ceren parkının herkese hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün buraya renk katacak, güzellik katacak, çocuklarımıza neşe katacak, ailelerin dinlenerek spor yapabileceği güzel bir park hediye ediyoruz” dedi.
Parkın adının Ceren konulmasında özel bir neden olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, semt sakinlerinden Dr. Ayşe- Uğur Şaylı çiftinin yakında rahmetli olan kızları Ceren’in adını verdiklerini ifade etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yeşile çok önem verdiklerini belirten Başkan Gökçek, 18 yıl önce belediye başkanı olduğunda kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2 metrekare olduğunu, oysa bugün nüfusun iki kat artmış olmasına rağmen kişi başına düşen yeşil alan miktarının 18 metrekareye ulaştığını söyledi.
 

GÖKÇEK: “MEDENİYET DEMEK YEŞİL DEMEKTİR”     
  
 “Medeniyet demek yeşil demektir. O yüzden yeşile çok önem veriyoruz” diye konuşan Başkan Gökçek, şöyle dedi:

“Rekreasyon alanlarımızı, parklarımızı ve bahçelerimizi her geçen gün çoğaltıyoruz. Belediye Başkanı seçildiğimde Ankara’ da sadece 18 park vardı. Bugün ise Ankara genelinde Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı 290 park var. Dünyanın hiçbir başkentinde 2 taneden fazla rekreasyon alanı yoktur.  Oysa biz de 8 tane dev rekreasyon alanı var. Şu anda da  9’ncu rekreasyon alanının yapımına başladık. Dolayısıyla bu da çok ciddi anlamda bir rekor. Ankara’ da 2 milyon metrekarenin üzerinde rekreasyon alanı, piknik alanı bulunuyor. Bu piknik alanlarımıza hafta sonları özellikle 150 ile 200 bin arasında vatandaşımız geliyor.”   

-“CEREN’İMİZİN BİR PARKI OLDU”

Başkan Gökçek, açılış kurdelesini kesmeden önce parka adı verilen Ceren’in anne ve babasını birkaç cümle söylemesi için kürsüye davet etti. Kürsüye gelen acılı anne-baba da kısa bir konuşma yaparak,  “Başkanımız acılarımızın üzerine çiçek dikti. Artık sevgimizi paylaşacağımız Ceren’imizin bir parkı oldu. Çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Konuşmaların ardından Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Baykal,  Erdöl ve diğer davetliler hep birlikte açılış kurdelesini keserek, parkı gezdiler. 

-AĞAÇLARLA BEZELİ YÜRÜYÜŞ VE KOŞU YOLU…

3.jpgÇayyolu’nda Minasera Alışveriş Merkezi karşısında yol  boyunca uzanan ve atıl durumda bulunan 13 bin 500 metrekarelik alan değerlendirilerek, bölge sakinlerinin hizmetine hazır hale getirildi. Ziyaretçilerinin çiçek ve ağaçlarla bezeli yürüyüş ve koşu yolunda gezebilme imkanı da bulacağı Ceren Parkı’nın girişine kondisyon alanı ve sonrasında park boyu 210 metrelik koşu yolu yapıldı. Park alanındaki mevcut ağaçlara ilaveten Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerince 70 uzun boylu ağaç, 75 fidan, 4 bin 300 çalı grubu ile 2 bin 500 adet çiçek dikildi. 
Son bölümüne küçük bir oyun bahçesi de hazırlanan park;  banklar, ahşap dekorlar, kuşevleri ve modern aydınlatma direkleriyle donatıldı. Böylece ışıl ışıl hale gelen park, akşam saatlerinde de bölge halkının dolaşarak nefes alabileceği, spor yaparak gezip dinlenebileceği bir görünüme kavuşturuldu.