Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çıkrıkçılar Esnafından Büyükşehir Belediyesi ve İtfaiyeye Teşekkür…

-Çıkrıkçılar yokuşu esnafı, itfaiyeye 21 şubat’ta meydana gelen yangına anında müdahalesi ve söndürülmesi sırasında gösterdiği fedakarca çabaları nedeniyle teşekkür etti. -Çıkrıkçılar esnafı tarafından yapılan ortak açıklamada: “Büyükşehir Belediyemiz, bizlere bugüne kadar verdiği desteği yaşadığımız bu acı olayda da esirgemedi ve yanımızda oldu.

01 Mart 2012 Perşembe 12:09
Çıkrıkçılar Esnafından Büyükşehir Belediyesi ve İtfaiyeye Teşekkür…

itf_tesekkur_400_2_29022012.jpg

Çıkrıkçılar yokuşu esnafı, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na, 21 Şubat’ta meydana gelen yangına müdahalesi ve söndürülmesi sırasındaki gösterdiği üstün gayretleri nedeniyle ve Başkan Melih Gökçek’e ilgisi nedeniyle teşekkür etti. 
Çıkrıkçılar yokuşu esnafı tarafından yapılan açıklamada, “Yangına anında müdahale eden, dondurucu soğuğa rağmen canları pahasına daha çok işyerinin yanmasını engelleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline teşekkürü bir borç biliyoruz” denildi.
 “Yaşadığımız bu üzücü olay anında ve sonrasında bize sağladıkları destek, gösterdikleri anlayış ve yakın alaka için en büyük teşekkürü, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek olmak üzere, Büyükşehir belediyesi İtfaiyesi personeline ve Büyükşehir Belediyesi’nin yetkililerine ediyoruz” ifadelerinin yer aldığı teşekkür açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:
“Çıkrıkçılar yokuşu esnafı olarak, mağazalarımızın bulunduğu alanda 21 Şubat 2012 tarihinde meydana gelen yangına anında müdahale eden, dondurucu soğuğa rağmen canları pahasına daha çok işyerinin itf_tesekkur_400_3_29022012.jpgyanmasını engelleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline teşekkürü bir borç biliyoruz.

Yangının çıktığı ilk andan itibaren bine yakın mağazanın iç içe bulunduğu ve ulaşılması zor bir bölgeye 5 dakika gibi kısa bir sürede ulaşan, havanın eksi 12 derecelere ulaştığı ve sıkılan suyun anında buza dönüştüğü bir ortamda canlarını hiçe sayarak yangının ortasına dalan Ankara İtfaiyemiz ile bölge esnafı olarak gurur duyduk.
Büyükşehir Belediyemiz yaklaşık 100 yıllık geçmişiyle Ankara’nın ticari yaşamının ana noktalarından biri olan Çıkrıkçılar Yokuşu esnafı olarak bizlere bugüne kadar verdiği desteği yaşadığımız bu acı olayda da esirgemedi ve yanımızda oldu.
Yaşanan bu elim olay sonrasında bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin art niyetli ve siyasi maksatlı olduğunu üzülerek gördük. Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin belli bir ideolojiden damıtılarak yayınlandığı ihtimali bile, bu dar günümüzde acımıza acı katmıştır. Söz konusu haberlerin gerçekle örtüşür yanı yoktur.
Yaşadığımız bu üzücü olay anında ve sonrasında bize sağladıkları destek, gösterdikleri anlayış ve yakın alaka için en büyük teşekkürü, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek olmak üzere, Büyükşehir belediyesi İtfaiyesi personeline ve Büyükşehir Belediyesi’nin yetkililerine ediyoruz.”