Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çıkrıkçılardaki Yangına Anında Müdahale…

-ANKARA İTFAİYESİNDEN YAPILAN AÇIKLAMADA, YANGINLA İLGİLİ İHBARIN SAAT 02.15’DE GELDİĞİ, YANGININ YERİNİN TAM OLARAK BELİRLENMESİNİN ARDINDAN, SAAT 02.18’DE KURTULUŞ İSTASYONU’NDAN ÇIKIŞ YAPILDIĞI VE İLK EKİBİN SAAT 02.22’DE YANGIN MAHALLİNE ULAŞTIĞI BİLDİRİLDİ

22 Şubat 2012 Çarşamba 16:04
Çıkrıkçılardaki Yangına Anında Müdahale…

Ankara İtfaiyesi’nin, Çıkrıkçılar yokuşunda önceki gece yarısı meydana gelen yangına, ihbardan çok kısa süre sonra yangın yerine ulaşılarak müdahale edildiği bildirildi.
         Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nca, bazı yayın organlarında yangına geç müdahale edildiği yönünde çıkan haberler üzereni bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, saat 02.15’de Ankara İtfaiyesi’ne ulaşan yangın ihbarı üzerine, saat 02.18’de Kurtuluş İstasyonu’ndan çıkış yapıldığı ve ilk ekibin saat 02.22’de yangın mahalline ulaşarak çalışmalara başlandığı belirtildi.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, müdahalenin seyri ve müdahale sırasında yaşanan gelişmelerle ilgili şu ayrıntılara yer verildi: 
“Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na 21.02.2012 tarihinde saat 02.15 sularında Altındağ Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olarak görev yaptığını belirten vatandaşın cep telefonundan, ( 0 541 624 …….)  110 Yangın İhbar Hattına telefon ederek, ‘Samanpazarı Çıkrıkçılar yokuşu yönünde yoğun duman olduğunu’ bildirmesi, vatandaştan detaylı bilgilerin elde edilmesinin ve yangın yerinin tam olarak belirlenmesinin ardından Komuta Merkezimiz tarafından saat 02.17’de Kurtuluş İtfaiye İstasyonu’nu bilgilendirilmiş ve ekiplerimiz bu bildirimin ardından yarım dakika içinde çıkış yapmıştır. Bölgenin hassasiyeti nedeniyle ekibimiz olay yerine seyir halindeyken, saat 02.21’de merkez itfaiye istasyonundan yardımcı ekip ve su tankerleri olay yerine sevk edilmiştir. Kurtuluş İstasyonumuz saat 02.22’de olay yerine ulaştığında yangının genişlemiş ve büyük olması sebebiyle diğer 10 itfaiye istasyonumuzdan araç ve personel takviyesi yapılmıştır. 
Ayrıca Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı’na bağlı 3 su tanker aracı,  ASKİ’ye ait bir adet su tankeri olmak üzere, toplam 40 adet araç ve 99 personel ile yangına müdahale edilmiştir. 
Mevsim nedeniyle dar olan sokakların buzlu olmasından dolayı Yol Şube Müdürlüğü’nden 5 adet tuzlama aracı olay yerine istenilmiştir.
 Olayın meydana geldiği sokakların araçlarımızın geçeceği şekilde çıkışının olmaması nedeniyle su takviyesi yapan su tankeri araçlarımız geri geri çıkış yaparak, olay mahallinden yeniden su almak için ayrılmışlardır. Bu durum Su dolumuna giden tankerlerimizin bazı vatandaşlarımız tarafından boş olduğunun sanılmasına neden olduğu basında yer alan bazı haberlerden anlaşılmıştır. İtfaiye araçlarımız ve tankerlerimizin bekleme istasyonlarında içi boş susuz olarak bekletilmesi hava koşulları ne olursa olsun mümkün değildir.
Kamuoyunun bilgisine”