Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Meclisi 16. Dönem Kayıtları Başladı...

- Ankara İle İlgili Kararlara İmza Atan Çocuk Meclisi Yeni Dönemde, Yeni Binasında, Yeni Üyelerini Bekliyor

02 Ekim 2010 Cumartesi 06:12
Çocuk Meclisi 16. Dönem Kayıtları Başladı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan 1995 yılında kurulan ve 15 yılı aşkın bir süredir Ankara çocuklarını temsilen çalışmalarını sürdüren Çocuk Meclisi’nin 16. Dönem kayıtları on ayrı noktada yoğun bir ilgi ve katılımla devam ediyor.

1.JPG
Üyelik başvuruları, Eryaman Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü, Altındağ Çocuk Kulübü, Batıkent Çocuk Kulübü, Keçiören Çocuk Kulübü, Mamak Çocuk Kulübü, Sincan Çocuk Kulübü, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü, Yenimahalle Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü, Sincan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü ile Çocuk Meclisi’nde 31 Ekim 2010 tarihine kadar devam edecek. Seçimler, üyelik başvurularının yapıldığı adreslerde 7 Kasım Pazar Günü gerçekleştirilecek. Adaylar, seçimi kazandıkları takdirde, Çocuk Meclisi üyesi olmaya hak kazanacaklar. 
Sosyal Hizmetler Dairesi Gençlik ve Çocuk Şubesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Meclisi, Sıhhiye’deki binasında yeni dönem hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor.  Çocuk Meclisi’nde demokrasiyi, toplumsal konulara daha duyarlı olmayı, katılımcılığı, karar alma sorumluluğunu, ifade özgürlüğünü, birey olmayı öğrendiklerini, yeni dostluklar ve farklı tecrübeler kazandıklarını; çocuklarla ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten geçmiş dönem üyeleri, Ankara’daki 9-13 yaş grubu tüm çocukları üye olmaya davet ediyor.
Çocuk Meclisi ile ilgili Sağlık Mahallesi, A.Adnan Saygun Cad. No:12 adresinden ve 431 55 26 - 435 98 09 numaralı telefonlardan daha ayrıntılı bilgi alınabilir.